TOP meniu » Receptainė • Makaronų patiekalų receptai • Makaronai • Dešra • Porai • Pomidorai • Grietinė • Fermentinis sūris • Džiuvėsėliai • Apkepai

Makaronų, dešrelių ir porų apkepas

Jums reikės: 200 g makaronų (kriauklelių)
200 g dešrelių
400 g porų
250 g pomidorų (Pomidorai)
3 šaukštai aliejaus
3/4 stiklinės grietinės
200 g aštraus fermentinio sūrio
2 šaukštai maltų džiūvėsėlių
taukų formai ištepti
maltos paprikos
pipirų, druskos.

Gaminimo eiga:
Porus nuplauti, žalias dalis nupjauti, o baltas 3 minutes pavirinti truputį pasūdytame verdančiame vandenyje. Nusunkti, supjaustyti storais ritinėliais.
Pašildyti aliejų, sudėti porus, nuluptus ir griežinėliais supjaustytus pomidorus, visus prieskonius ir nuluptas, ritinėliais supjaustytas dešreles, troškinti 10 min.
Per tą laiką išvirti makaronus dideliame vandens kiekyje. Dar ne visai minkštus užpilti šaltu vandeniu ir palikti 10 min. pridengus.

Perkošti, išmaišyti su aliejuje patroškintomis daržovėmis ir dešrelėmis bei su puse sutarkuoto sūrio porcijos.
Patiekalą sudėti į taukais išteptą ir maltais džiūvėsėliais pabarstytą atsparų karščiui indą, apipilti grietine, išmaišyta su likusiu sūriu ir prieskoniais. Įkišti į labai karštą orkaitę ir kepinti, kol apskrus. Patiekti su žalių daržovių salotomis.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Makaronai » Padažai • Troškiniai • Mišrainės • Apkepai • Įdaryti patiekalai • Kita • Sriubos •