TOP meniu » Receptainė • Miltų patiekalų receptai • Mandarinai • Margarinas • Sviestas • Kiaušiniai • Miltai • Kepimo milteliai • Kakava • Romas • Kefyras • Grietinėlė • Želatina • Kepiniai

Mandarinų pyragėliai

Jums reikės: 20-25 vnt. mandarinų,
125 g sviesto ar margarino,
100 g cukraus,
4 kiaušiniai,
200 g miltų,
1 šaukštas kepimo miltelių,
5 šaukštai kakavos,
1 šaukštelis romo (nebūtinai).

Kremui: 500-600 g konservuotų mandarinų,
400 ml kefyro,
100 g cukraus,
150-200 ml grietinėlės,
2-3 šaukštai išbrinkinto ir ištirpinto želatino.

Gaminimo eiga:
Minkštą sviestą ar margariną išsukti su cukrumi ir kiaušiniais iki vientisos masės. Suberti kakavą, miltus ir kepimo miltelius, gerai sumaišyti. Tešlą sukrėsti į skardą, išklotą sviestiniu popieriumi, ir išlyginti 1 cm storiu. Kepti 180 C temp. apie 25 min. Kremui kefyrą suplakti su cukrumi ir 3 šaukštais mandarinų sulčių, supilti želatiną ir sukrėsti iki standžių putų išplaktą grietinėlę, viską gerai išmaišyti.

Mandarinus supilti į kiaurasamtį ir nuvarvinti. Dalį mandarinų palikti papuošimui, kitus sudėti į kremą. Ant iškepto ir atšaldyto pyrago lygiu sluoksniu paskleisti kremą ir dėti į šaldytuvą 2-4 val. Išėmus iš šaldytuvo, pyragą supjaustyti nedideliais keturkampiais ir papuošti mandarinų skiltelėmis. Kad geriau pjaustytųsi, pyragą pjauti peiliu, pamirkytu karštame vandenyje.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Pyragai • Įdarai balandėliams • Sausainiai • Keksai • Apkepai • Kepiniai • Kita • Desertai • Apkepai • Blynai • Virtiniai • Kepiniai • Pica • Blynai •