TOP meniu » Receptainė • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Mangas • Maskarponės sūris • Citrinos sultys • Želatina • Grietinėlė • Kivi • Citrina • Želė • Desertai

Mangų putėsių ir citrinų želė desertas

Jums reikės: 0,5 l vandens,
1 pakelis citrinų skonio želė,
2 mango vaisiai,
100 g maskarponės sūrio,
2 arbatiniai šaukšteliai citrinų sulčių,
50 g smulkaus cukraus,
20 g želatinos + 200 ml šalto vandens,
100 g plaktos grietinėlės,
1 kivis.

Gaminimo eiga:
Pagal instrukciją pasiruošiau citrinų želė.
Nuluptą mangą supjausčiau kubeliais. Kubelius subėriau į stiklines. Užpyliau želė 2/4 stiklinės tūrio. Padėjau šaltai, kad sustingtų.

Putėsių ruošimas: maskarponę išmaišiau su citrinų sultimis ir cukrumi iki vientisos masės.
Šaltame vandenyje išbrinkintą želatiną pakaitinau maišydama, kol ištirpo. Praaušusią supyliau į maskarponės kremą, gerai išmaišiau.
Grietinėlę išplakiau. Sumaišiau su prieš tai pagamintu kremu.

Likusį mangą nulupau, supjausčiau gabalėliais ir smulkintuvu susmulkinau iki vientisos masės. Mango tyrę įmaišiau į jau turimą maskarponės - grietinėlės kremą. Viską dar kartą gerai išmaišiau. Išpilsčiau ant jau sustingusio želė sluoksnio. Padėjau šaltai, kad sustingtų putėsiai.
Papuošti kivių gabalėliais.

[Pasidalino: wera]

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •