TOP meniu » Receptainė • Daržovės žiemai • Daržovių patiekalų receptai • Agurkai • Čili pipiras • Marinavimas

Marinuoti agurkai su čili

Jums reikės: 3 kg agurkų - didesnių, geriau išeina nei iš mažesnių,
4 v.š. druskos,
3 galvutės česnako (arba daugiau),
kelių šviežių čili pipiriukų (pagal skonį, dedu po maždaug 1/3 pipiriuko 0,7 l stiklainiui).

Marinatui: 0.5 kg cukraus (viskas teisingai, saldumas sudaro puikia kompozicija su pikantiškumu),
1.5 stikl. 10% acto,
1 stikl. vandens.

Gaminimo eiga:
Marinatą užvirinti, atvėsinti.
Agurkus nuplauti, nelupti, pjaustyti 2-3 cm gabaliukais, pasūdyti, gerai išmaišyti, palikti mažiausiai 4 valandoms (būtinai!), nupilti sultis.
Česnako skilteles ir čili su sėklomis stambiai supjaustyti.
Dėti viską į stiklainius, užpilti marinatu, pasterizuoti apie 5 min. nuo užvirimo.

Jei pritrūko marinato, reikia padaryti dar vieną porciją. Jei įpilsite vandens, praskiesite marinatą ir galutiniai agurkų skonis bus visiškai kitoks.

Marinato kiekis taip pat priklauso nuo to, kiek agurku tilpo į stiklainį - kartais prikemšame daugiau, kartais mažiau.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams • Sriubos • Sultys • Paštetas • Virtiniai • Kepiniai • Desertai • Sumuštiniai • Troškiniai • Kepsniai • Apkepai • Sriubos • Kepiniai • Rauginimas • Marinavimas • Mišrainės • Košės • Padažai • Kita • Įdaryti patiekalai • Blynai •

    Daržovės žiemai » Uogienės • Kompotas • Sūdymas • Marinatai • Sultys • Košės • Desertai • Marinavimas • Rauginimas • Mišrainės • Kita • Padažai • Troškiniai •