TOP meniu » Receptainė • Daržovės žiemai • Daržovių patiekalų receptai • Agurkai • Citrinos rūgštis • Marinavimas

Marinuoti agurkėliai su citrinų rūgštimi

Jums reikės: Mažų agurkėlių,
1 šakelė krapų,

Marinatui: 1 l talpos stiklainiui reikės: 500 g vandens,
2 arbatiniai šaukšteliai druskos,
1,5 arbatinio šaukštelio cukraus,
2/3 arbatinio šaukštelio citrinų rūgšties,
1 krienų lapo arba gabalėlio šaknies,
2 vyšnių lapų,
3 garstyčių grūdelių,
2 laurų lapelių.

Gaminimo eiga:
Agurkėlius nuplauname su šepetėliu ir 2-3 vai. mirkome Šaltame vandenyje. Tuomet nupjauname agurkėlių galiukus ir sudedame į stiklainius. Užpilame verdančiu vandeniu ir po 3 min. nupilame. Iš marinatui skirtų produktų paruošiame marinatą.

Pravėsusiu marinatu užpilame agurkus. Dezinfekuotais dangteliais uždengtus stiklainius pasterizuojme 90 C temperatūroje 10 min. Karštus stiklainius iš karto sandariai uždarome.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams • Sriubos • Sultys • Paštetas • Virtiniai • Kepiniai • Desertai • Sumuštiniai • Troškiniai • Kepsniai • Apkepai • Sriubos • Kepiniai • Rauginimas • Marinavimas • Mišrainės • Košės • Padažai • Kita • Įdaryti patiekalai • Blynai •

    Daržovės žiemai » Uogienės • Kompotas • Sūdymas • Marinatai • Sultys • Košės • Desertai • Marinavimas • Rauginimas • Mišrainės • Kita • Padažai • Troškiniai •