TOP meniu » Receptainė • Grybai žiemai • Grybų patiekalų receptai • Grybai • Baravykai • Actas • Marinavimas

Marinuoti baravykai (III)

Jums reikės: Baravykų.

0,5 litro marinato reikės: 1 arbatinio šaukštelio druskos,
1 valgomojo šaukšto cukraus,
2 valgomųjų šaukštui acto,
5-6 kvepiančiųjų pipirų,
2 lauro lapelių.

Marinatui: 1 arbatinio šaukštelio druskos,
1 valgomojo šaukšto cukraus,
2 valgomųjų šaukštui acto,
5-6 kvepiančiųjų pipirų,
2 lauro lapelių.

Gaminimo eiga:
Į vandenį suberkite prieskonius, išskyrus actą, užvirkite ir sudėkite nuvalytus, nuplautus ir reikiamo dydžio gabalėliais supjaustytus baravykus. Geriau, kad marinato būtų tiek, kad nevisiškai apsemtų grybus. Virkite apie 15 min. Nukelkite nuo ugnies, supilkite actą, sudėkite į stiklainius ir uždarykite dangtelius. Apvertę uždarytus stiklainius patikrinkite, ar sandariai uždarėte, t.y. ar nesisunkia marinatas pro dangtelio kraštus.

Kai, prieš supilant actą, ragausite marinato, jis bus daugiau saldaus, nei sūraus skonio. Taip ir turi būti. Be to, atminkite, kad atšalęs marinatas bus švelnesnio skonio, nei karštas, kuomet ragaujate. Taigi, jei mėgstate aštriau, prieš baigiant virti dar galima papildomai pridėti druskos, cukraus ar acto.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Grybai » Įdaryti patiekalai • Apkepai • Blynai • Kepiniai • Kepsniai • Košės • Mišrainės • Padažai • Pica • Troškiniai • Virtiniai • Sriubos • Kita • Paštetas • Sumuštiniai •

    Grybai žiemai » Sūdymas • Troškiniai • Kita • Marinatai • Mišrainės •