TOP meniu » Receptainė • Grybų patiekalų receptai • Grybai • Citrina • Svogūnai • Česnakas • Actas • Marinavimas

Marinuoti grybai

Jums reikės: Apie 2 sv. mažų baltų, šviežių grybų
3 šaukštai citrinos sunkos
1 šaukštelis druskos (galima mažiau, jeigu patinka)
6 puod. verdančio vandens
1 svogūnas
1 skiltelė česnako.

Marinatas: 3/4 puod. acto (skaidraus)
2/3 puod. skysčio, kuriame virė grybai
7 sutraiškyti kartieji pipirai
1 lauro lapelis
2-3 šaukštai alyvos
1 šaukštelis cukraus.

Gaminimo eiga:
Į verdantį vandenį suberti druską, supilti citrinų sunką ir sudėti nuvalytus grybus (jeigu grybai nedideli, nereikia jų pjaustyti). Pavirti maždaug 5 min. Nusunkti. Svogūną supjaustyti ritinėliais ir išskaidyti, česnaką smulkiai sukapoti.

Į stiklinį indą eilėmis dėti grybus ir svogūną su česnaku. Tuo tarpu užvirinti 2/3 puod. skysčio, kuriame virė grybai, sudėti visus likusius prieskonius, užvirinti ir pavirinti apie 5 min. Skystį atvėsinti ir užpilti ant grybų. Ant viršaus atsargiai užpilti alyvą. Laikyti šaldytuve. Tinka valgyti rytojaus dieną. Valgomi šalti.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Grybai » Įdaryti patiekalai • Apkepai • Blynai • Kepiniai • Kepsniai • Košės • Mišrainės • Padažai • Pica • Troškiniai • Virtiniai • Sriubos • Kita • Paštetas • Sumuštiniai •

    Grybai žiemai » Sūdymas • Troškiniai • Kita • Marinatai • Mišrainės •