TOP meniu » Receptainė Grybų patiekalų receptai Grybai Citrina Svogūnai Česnakas Actas Marinavimas
Jums reikės: Apie 2 sv. mažų baltų, šviežių grybų
3 šaukštai citrinos sunkos
1 šaukštelis druskos (galima mažiau, jeigu patinka)
6 puod. verdančio vandens
1 svogūnas
1 skiltelė česnako.
Marinatas: 3/4 puod. acto (skaidraus)
2/3 puod. skysčio, kuriame virė grybai
7 sutraiškyti kartieji pipirai
1 lauro lapelis
2-3 šaukštai alyvos
1 šaukštelis cukraus.
Gaminimo eiga:
Į verdantį vandenį suberti druską, supilti citrinų sunką ir sudėti nuvalytus grybus (jeigu grybai nedideli, nereikia jų pjaustyti). Pavirti maždaug 5 min. Nusunkti. Svogūną supjaustyti ritinėliais ir išskaidyti, česnaką smulkiai sukapoti.
Į stiklinį indą eilėmis dėti grybus ir svogūną su česnaku. Tuo tarpu užvirinti 2/3 puod. skysčio, kuriame virė grybai, sudėti visus likusius prieskonius, užvirinti ir pavirinti apie 5 min. Skystį atvėsinti ir užpilti ant grybų. Ant viršaus atsargiai užpilti alyvą. Laikyti šaldytuve. Tinka valgyti rytojaus dieną. Valgomi šalti.
Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Grybai » Įdaryti patiekalai Apkepai Blynai Kepiniai Kepsniai Košės Mišrainės Padažai Pica Troškiniai Virtiniai Sriubos Kita Paštetas Sumuštiniai
Grybai žiemai » Sūdymas Troškiniai Kita Marinatai Mišrainės
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!