TOP meniu » Receptainė • Grybai žiemai • Grybų patiekalų receptai • Grybai • Actas • Marinavimas

Marinuoti grybai su rūgščiu marinatu

Jums reikės: 1-1,5 kg grybų.

Rūgštus marinatas: 1,2 l vandens,
1/2 l 8 % acto,
15-20 g druskos,
20 juodojo pipiro žirnelių, 1 a.š.
garstyčių sėklų.

Marinatui: 1,2 l vandens,
1/2 l 8 % acto,
15-20 g druskos,
20 juodojo pipiro žirnelių, 1 a.š.
garstyčių sėklų.

Gaminimo eiga:
Marinatas ruošiamas itin paprastai, į verdantį vandenį sudėkite visas sudėtines dalis ir šiek tiek pavirinkite ir turite puikų rūgštų marinatą.

Gaminimo eina tokia pati kaip ir gaminant su saldžiarūgščiu marinatu.

Grybus nuvalome, verdame apie 10 min. Pakeiskite vandenį, įberkite kelis šaukštelius druskos ir vėl pavirkite 10 min. Trečią kartą įpilkite marinato tik tiek, kad apsemtų grybus, vėl įberkite druskos, juodųjų ir kvapniųjų pipirų, pavirkite apie 5 min. ir dėkite į stiklainius. Prieš užsukdami dangtelius, užpilkite po 1 a.š. šaukštelį alyvuogių aliejaus ant viršaus.

Atidarę stiklainį, grybus nuplauname. Patiekiame sumaišę su smulkiai pjaustytais svogūnais, aliejumi arba majonezu, grietine.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Grybai » Įdaryti patiekalai • Apkepai • Blynai • Kepiniai • Kepsniai • Košės • Mišrainės • Padažai • Pica • Troškiniai • Virtiniai • Sriubos • Kita • Paštetas • Sumuštiniai •

    Grybai žiemai » Sūdymas • Troškiniai • Kita • Marinatai • Mišrainės •