TOP meniu » Receptainė • Grybai žiemai • Grybų patiekalų receptai • Grybai • Citrinos sultys • Actas • Svogūnai • Paprika • Marinavimas

Marinuoti nepjaustyti grybai

Jums reikės: 3 kg mažų grybų
0,5 puodelio citrinų sulčių
1 šaukštas druskos
2,5 puodeliai 5 proc. acto
1 šaukštas raudonėlio lapų
1 šaukštas džiovintų baziliko lapelių (Bazilikas)
2 puodeliai alyvų aliejaus
0,5 puodelio susmulkintų svogūnų
0,25 puodelio paprikos
2 skiltelės česnako, supjaustyti perpus
25 juodųjų pipirų žirneliai.
(išeiga: apie 2 litrai)

Gaminimo eiga:
Išrinkite nedidelius, šviežius grybus, kurių galvučių skersmuo ne didesnis nei 3 cm. Nuplaukite juos. Nupjaukite kotelius, palikdami 1 cm ilgio kotelį prie kepurėlės. Sudėkite grybus į indą ir užpilkite citrinų sultimis bei vandeniu, kad grybai būtų apsemti. Užvirkite. Troškinkite 5 minutes. Grybus nusunkite.

Sumaišykite alyvų aliejų, actą, baziliką ir druską. Sudėkite svogūnus ir paprikas bei užvirinkite.
Į kiekvieną stiklainį įdėkite pusę skiltelės česnako ir 5-6 pipirų žirnelius.

Užpildykite karštus stiklainius grybais bei užpilkite juos karštu, gerai išmaišytu alyvos/acto tirpalu, palikdami 1 cm oro tarpą iki dangtelio.

Uždarykite ir pakaitinkite stiklainius karštame vandenyje (Pusės litro stiklainius kaitinkite apie 25-30 min.)

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Grybai » Įdaryti patiekalai • Apkepai • Blynai • Kepiniai • Kepsniai • Košės • Mišrainės • Padažai • Pica • Troškiniai • Virtiniai • Sriubos • Kita • Paštetas • Sumuštiniai •

    Grybai žiemai » Sūdymas • Troškiniai • Kita • Marinatai • Mišrainės •