TOP meniu » Receptainė • Daržovės žiemai • Daržovių patiekalų receptai • Rabarbarai • Actas • Marinavimas

Marinuoti rabarbarai

Jums reikės: 1 kg rabarbarų kotų,
pusė litro vandens,
250 ml obuolių acto,
1 v.š. druskos,
8 v.š. cukraus,
1 v.š. kalendrų sėklų,
1 v.š. garstyčių sėklų,
2 a.š. juodųjų pipirų,
1 a.š. šviesių pipirų,
po kelias sėklytes stiklainiui kardamono,
1 žvaigždinis anyžius,
saujelė šviežių bazilikų.

Gaminimo eiga:
Pasiruoškite rabarbarus, juos nulupkite ir supjaustykite, tokio ilgio kad tilptų į stiklainius arba tiesiog didesniais gabaliukais, ir talpiai sudėkite į stiklainius. Po to, berkite į stiklainius, proporcingai paskirstytus visus išvardintus prieskonius bei žalumynus, arba naudokiti savo mėgstamus.

Iš vandens, acto, druskos ir cukraus pasiruoškite marinatą ir karštą užpilkite ant rabarbarų, palaikykite apie 20 min. nupilkite atgal į puodą, užvirinkite ir užpilkite antrą kartą, po 20 minučių vėl nupilkite, užvirkite ir užpilkite ant rabarbarų bei sandariai uždarykite, apverskite, atvėsinkite ir neškite į vėsią patalpą kur laikote visas konservuotas gėrybes.

Skanu su silke, paukštiena, taip įdomus derinukas mišrainėse vietoje marinuotų agurkų, taip pat ir vieni kaip užkandis.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams • Sriubos • Sultys • Paštetas • Virtiniai • Kepiniai • Desertai • Sumuštiniai • Troškiniai • Kepsniai • Apkepai • Sriubos • Kepiniai • Rauginimas • Marinavimas • Mišrainės • Košės • Padažai • Kita • Įdaryti patiekalai • Blynai •

    Daržovės žiemai » Uogienės • Kompotas • Sūdymas • Marinatai • Sultys • Košės • Desertai • Marinavimas • Rauginimas • Mišrainės • Kita • Padažai • Troškiniai •