TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Kriaušės • Actas • Cinamonas • Marinavimas

Marinuotos kriaušės su imbieru

Jums reikės: 1,5 kg šviežių kriaušių,
1 v.š. cinamono arba 1-2 cinamono lazdelių,
gabalėlio cinamono šaknies (apie 4-5 cm),
1 stiklinė vyno acto,
1 1/2 stiklinės cukraus,
6-8 gvazdikėlių.

Gaminimo eiga:
Kriaušes padalinti į keturias dalis, nulupti odą, išimti sėklas.
Cukrų, actą ir prieskonius (cinamoną ir smulkintą imbiero šaknį) pakaitinti iki virimo ir nukelti puodą nuo ugnies. Į sirupą sudėti kriaušes ir palikti per naktį. Kadangi aš dariau iš ryto, tai palaikiau per dieną. Vakare jau buvo išsiskyrusios sultys.

Vaisius išgriebiau iš sirupo, sudėjau į sterilizuotus stiklainiukus. Sirupą dar kartą užvirinau ir supyliau ant kriaušių. Užsukau dangteliais ir apverčiau. Palikau per naktį, kad pravėstų.

[Pasidalino: wincas]

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •