TOP meniu » Receptainė • Daržovės žiemai • Daržovių patiekalų receptai • Pomidorai • Actas • Marinavimas

Marinuotos pomidorų puselės

Jums reikės: Didelių prinokusių pomidorų.

Marinatui: 1,5 litro vandens,
2 nubraukti valgomieji šaukštai druskos,
6 valgomieji šaukštai cukraus,
Prieskoniai - gvazdikėliai, kvapieji ir juodieji pipirai (nemalti, žirneliais), česnakas, maži svogūnai, žalumynai,
1 šk. augalinio aliejaus,
1 šk. acto (7-9 %).

Gaminimo eiga:
Pamidorus supjaustykite per pusę, jei labai dideli į 4 dalis.

Marinato ruošimas: suberkite į vandenį druską, cukrų, gvazdikėlius, kvapiuosius ir juoduosius pipirus, užvirinkite, paskui sumažinkite ugnį. Kuo daugiau žalumynų, tuo skaniau, o būtini yra krapai ir petražolės. Jei norite, galite įdėti į stiklainius po lapelį peletrūno, baziliko, mėtos, melisos.

Į 0,5 litro arba 1 litro talpos stiklainius sudėkite po gabaliukais supjaustytą skiltelę česnako, riekelėmis supjaustytą galvutę svogūno, po šakelę petražolių, krapų, šiek tiek kitų žalumynų, po 2 - 3 kvapiųjų ir juodųjų pipirų grūdelius. Sudėkite į stiklainius supjaustytus pomidorus, užpilkite marinatą ir greitai užsukite hermetiškai dangteliais, apverskite, šiltai apklokite ir palaukite, kol atvės. Mes paliekame paprastai per naktį, jei daroma vakare.. ryte apžiūrėję jei nėra burbuliukų viršuje (burbuliukai parodo kad blogai uždaryti dangteliai) stiklainiai išnešami į rūsį.

O jei blogai užsidarė, tiesiog išpilkite stiklainio turinį į puodą ir kelias minutes pavirinkite ir sudėję į švarius stiklainius juos gerai uždarykite.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams • Sriubos • Sultys • Paštetas • Virtiniai • Kepiniai • Desertai • Sumuštiniai • Troškiniai • Kepsniai • Apkepai • Sriubos • Kepiniai • Rauginimas • Marinavimas • Mišrainės • Košės • Padažai • Kita • Įdaryti patiekalai • Blynai •

    Daržovės žiemai » Uogienės • Kompotas • Sūdymas • Marinatai • Sultys • Košės • Desertai • Marinavimas • Rauginimas • Mišrainės • Kita • Padažai • Troškiniai •