TOP meniu » Receptainė • Žuvies patiekalų receptai • Žuvis • Svogūnai • Fermentinis sūris • Grietinėlė • Vynas • Menkė

Menkė su sūrio padažu

Jums reikės: 800g menkės filė, be odos ir kaulų, supjaustytos 150-200g porcijomis
miltų, sumaišytų su druska bei pipirais
aliejaus kepimui.

Sūrio padažui: (keturioms porcijoms) aliejaus kepimui,
pusės svogūno,
1 citrinos žievelės juostelės (išpjauk bulvių skutikliu),
50ml pusiau sauso vyno,
200ml grietinėlės,
50g tarkuoto Gruyere sūrio,
druskos, pipirų.

Gaminimo eiga:
Jei nerasite Gruyere (griujer) sūrio, pabandykite pakeisti jį Cheddar, Comte ar kitais gerai tirpstančiais sūriais. Jei filė bus storoka, 2 pirštų storumo ar dar storesnė, ją apkepus reikėtų su visa keptuve dėti į orkaitę.

Ant nedidelės ugnies pakepinkite svogūnus apie 5 minutes, arba kol suminkštės. Supilkite vyną į svogūnus, įmeskite citrinos žievelę ir pavirinkite kol vynas beveik išgaruos, supilkite grietinėlę ir pavirinkite kiek ilgiau, kol grietinėlė sutirštės. Perkoškite padažą per smulkų sietelį. Jei norite, svogūnus pagardinkite prieskoniais ir patiekite su žuvimi.
Suberkite tarkuotą sūrį į padažą ir gerai išmaišykite, kad susidarytų vientisa masė. Pagardinkite prieskoniais.

Supjaustykite menkę porcijomis, apvoliokite miltuose ir nupurtykite jų perteklių. Kepkite žuvį keptuvėje ant vidutinės - aukštos ugnies, kol abu šonai bus gelsvai rusvi.
Įdėkite žuvį į (įkaitintą iki 180 laipsnių) orkaitę su visa keptuve ir kepkite dar 4 minutes. Ištraukite ir leiskite žuviai pastovėti 5 minutes prieš patiekiant į stalą (kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo filė storumo).

[Pasidalino: Inga]

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Žuvis » Sumuštiniai • Paštetas • Troškiniai • Sriubos • Įdaryti patiekalai • Apkepai • Kita • Mišrainės • Kepsniai •