TOP meniu » Receptainė • Jūros gėrybių patiekalų receptai • Midijos • Vynas • Salieras • Svogūnai • Grietinėlė

Midijos su salierais baltojo vyno padaže

Jums reikės: 1,5 kg midijų,
200 ml sauso baltojo vyno (virimui tinka stalo vynas),
2-3 salierų stiebų,
1 didelio svogūno,
200 g grietinėlės,
petražolių papuošimui,
druskos ir juodų maltųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimo eiga:
Salierų stiebus supjaustyti nedideliais gabalėliais. Į didelį puodą supilti vyną, suberti nedideliais gabalėliais supjaustytus salierus ir svogūną, suberti pipirus, druską ir pavirti 5 minutes. Į verdantį puodą sudėti aštriu peiliu gerai nuvalytas ir nuplautas midijas.

Uždengti dangčiu ir virti dar 5 minutes. Geldelėms atsivėrus, užpilti grietinėlės, išjunkti viryklę, uždengti dangčiu ir palaikyti 3 - 5 minutes. Gerai išmaišyti ir išgriebti midijas. Neatsidariusias geldeles išmesti! Midijas sudėti į gražias sriubos lėkštes, užpilti padažo, kuriame jos virė, užbarstyti virtų salierų ir svogūnų. Papuošti petražolėmis.

Midijas valgyti vietoj įrankių naudojant tuščią geldelę. Likusį padažą ir daržoves skanauti šaukštu. Prie šio patiekalo tinka atšaldytas baltasis sausas vynas.

[Pasidalino: Jūrininko žmona]

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Jūros gėrybės » Padažai • Paštetas • Troškiniai • Įdaryti patiekalai • Mišrainės • Sriubos • Mišrainės • Kita •