TOP meniu » Receptainė Miltų patiekalų receptai Miltai Pienas Mielės Margarinas Kiaušiniai Kepiniai
Jums reikės: 500 g miltų (405 D),
250 ml pieno,
20 g šviežių mielių,
50 g cukraus,
40 g margarino,
2 kiaušinio tryniai,
0,5 a. š. druskos.
Gaminimo eiga:
Mieles ištriname piene kartu su 2 arbatiniais šaukšteliais cukraus.
Miltus sumaišome su cukrumi ir druska. Įdedame trynius ir supilame ištirpintą margariną. Supilame pakildintas mieles. Minkome tešlą apie 5 min. Tešla turi būti lipni ir minkštoka.
Dedame ją į dubenėlį, pridengiame švariu rankšluostėliu ir kildiname apie 30 min.
Stalą negausiai pasibarstome miltais, iškočiojame iš tešlos lakštą maždaug 1 cm storio.
Su norimo dydžio stikline išspaudžiame apskritimus, jų vidurį - su mažesnio skersmens indeliu.
Žiedelius sudedame ant miltais pabarstytos lentos ir dar pakildiname apie 15 min.
Į gilesnę keptuvę įpilame aliejaus ir įkaitiname, metame žiedelius ir apverdame iš abiejų pusių ant nesmarkios ugnies.
Apibarstome cukraus pudra.
[Pasidalino: Jolka]
Grįžti atgal | Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Pyragai Įdarai balandėliams Sausainiai Keksai Apkepai Kepiniai Kita Desertai Apkepai Blynai Virtiniai Kepiniai Pica Blynai
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!