TOP meniu » Receptainė • Miltų patiekalų receptai • Miltai • Pienas • Mielės • Margarinas • Kiaušiniai • Kepiniai

Mieliniai žiedeliai

Jums reikės: 500 g miltų (405 D),
250 ml pieno,
20 g šviežių mielių,
50 g cukraus,
40 g margarino,
2 kiaušinio tryniai,
0,5 a. š. druskos.

Gaminimo eiga:
Mieles ištriname piene kartu su 2 arbatiniais šaukšteliais cukraus.
Miltus sumaišome su cukrumi ir druska. Įdedame trynius ir supilame ištirpintą margariną. Supilame pakildintas mieles. Minkome tešlą apie 5 min. Tešla turi būti lipni ir minkštoka.

Dedame ją į dubenėlį, pridengiame švariu rankšluostėliu ir kildiname apie 30 min.
Stalą negausiai pasibarstome miltais, iškočiojame iš tešlos lakštą maždaug 1 cm storio.

Su norimo dydžio stikline išspaudžiame apskritimus, jų vidurį - su mažesnio skersmens indeliu.
Žiedelius sudedame ant miltais pabarstytos lentos ir dar pakildiname apie 15 min.

Į gilesnę keptuvę įpilame aliejaus ir įkaitiname, metame žiedelius ir apverdame iš abiejų pusių ant nesmarkios ugnies.
Apibarstome cukraus pudra.

[Pasidalino: Jolka]

Grįžti atgal | Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Pyragai • Įdarai balandėliams • Sausainiai • Keksai • Apkepai • Kepiniai • Kita • Desertai • Apkepai • Blynai • Virtiniai • Kepiniai • Pica • Blynai •

    Grįžti atgal