TOP meniu » Receptainė • Miltų patiekalų receptai • Pienas • Sviestas • Miltai • Mielės • Kiaušiniai • Aguonos • Džiovintos slyvos • Graikiški riešutai • Kepiniai

Mielinis pyragas su aguonų ir slyvų įdaru

Jums reikės: 90 gr pieno,
60 gr sviesto,
385 gr miltų,
50 gr cukraus,
14 gr sausų mielių,
60 gr šilto vandens,
2 vnt kiaušinių (tešlai),
1 vnt kiaušinio (viršui patepti),
8 gr vanilinio cukraus,
1/3 a.š. druskos.

100 gr maltų aguonų,
100 gr pieno,
10 g sviesto,
70 gr cukraus,
70 gr džiovintų slyvų,
saujelė sumaltų graikiškų riešutų.

Gaminimo eiga:
Pirmiausiai turėčiau paminėti, kad gaminant, tešlą dalinau maždaug per pusę ir iš vienos pusės iškepiau šį aparašomą pyragą o iš kitos pusės tešlos iškepiau sausainius su cinamono ir graikiškų riešutų įdaru, gavosi 17 sausainių. Taigi, įdarui skirtų produktų kiekiai tik pusiai tešlos skirti.

Į indą, tinkamą kaitinti, supilame pieną bei sudedame sviestą ir maišant kaitiname kol sviestas ištirps (ant neadidelės ugnies) bei paliekame atvėsti.

Kol vėsta, imame didesnį indą (jame minkysime tešlą) ir sumaišome miltus, cukrų ir sausas mieles.

Po to, į pravėsusį pieno ir sviesto mišinį, supilame vandenį, įmušame kiaušinius, beriame vanilinį cukrų bei druską bei viską gerai išmaišome. Gautą mišinį pilame į indą su miltais ir užminkome tešlą. Rezultate, gaunasi elastinga, gan nelipni prie rankų tešlą.

Tą patį indą, kuriame minkėme, truputį patepame sviestu arba truputį patepame aliejumi, dedame užminkytą tešlą, ją pridengiame ir statome į šiltesnę vietelę, kad tešla pakiltų, maždaug 1,5 val. Per tiek laiko tešlos tūris maždaug padvigubėja.

Kol mūsų tešla sėkmingai dvigubėja, pasiruošiame įdarą.
Taigi, į indą, tinkamą kaitinti, beriame maltas aguonas, pilame pieną (100 gr), dedame pasmulkintą sviestą (10 gr, ), beriame cukrų (70 gr), smulkiai supjaustytas džiovintas slyvas ir smulkiai sumaltus graikiškus riešutus. Indą, bemaišant kaitiname ant nedidelės ugnies, maždaug 5 min.

Kai tešlos padvigubėja, imame tešlą, ją dar truputį paminkę, plonai iškočiome, ant viršaus paskirstome pravėsusį įdarą bei atsargiai, ypač jei labai plonai išsikočiojote, iš pradžių, sukame į volelį, o po to jau raitome, pagal fantaziją :)

Suraičius, pyragą perkeliame į kepimo indą, ant kepimo popieriaus, viršų patepame kiaušinio plakiniu ir nors pusvalandį paliekame ramybėje.

Kepame 180 °C temperatūroje, maždaug 40-50 min arba kol pyrago paviršius gražiai apkepa.
Iškepus leidžiame truputuką pravėsti ir skanaujame ;)

[Pasidalino: Laima]

M ū s ų  ž o d i s: Skaniai gavosi ir mums labai patiko Tiesa.. pyragas, nors tik iš pusės (pagal rezultatą, gal iš šiek tiek daugiau) tešlos, bet gavosi ne toks ir mažas - 722 gramų, o iš likusios pusės - gavosi 421 gr. sausainiukų.

Taisyti - Papildyti

Skanaus ;)
Mielinis pyragas su aguonų ir slyvų įdaru

  

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Įdarai balandėliams • Sausainiai • Keksai • Apkepai • Kepiniai • Kita • Desertai • Apkepai • Blynai • Virtiniai • Kepiniai • Pica • Blynai •