TOP meniu » Receptainė • Miltų patiekalų receptai • Miltai • Kepimo milteliai • Kiaušiniai • Sviestas • Slyvos • Migdolai • Kepiniai

Migdolų tortas su slyvomis

Jums reikės: 125 g miltų,
125 g cukraus pudros,
2 g kepimo miltelių,
vanilinio cukraus,
4 kiaušiniai,
šaukštas sviesto,
75 g maltų migdolų,
keli lašai migdolų esencijos,
3 gabalėliais supjaustytos slyvos,
25 g sugrūstų migdolų,
2 šaukštai rudojo cukraus.

Gaminimo eiga:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Sutepkite sviestu gilią kepimo formą. Pagaminkite tešlą: kiaušinius išplakite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Suberkite miltų ir kepimo miltelių mišinį, įdėkite šaukštą minkšto sviesto. Į tešlą įberkite maltų migdolų, įlašinkite esencijos.

Supilkite tešlą į formą, ant viršaus uždėkite slyvų, pabarstykite migdolų gabalėliais ir cukrumi. Kepkite 1-1,5 vai., kol įgis auksinį atspalvį ir pagaliukas, įbestas į torto centrą, ištrauktas bus sausas. Leiskite 5 min. pastovėti, paskui išimkite iš formos. Patiekite šiltą arba ataušusį su šviežios grietinėlės kremu.

[Pasidalino: Ligita]

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Įdarai balandėliams • Sausainiai • Keksai • Apkepai • Kepiniai • Kita • Desertai • Apkepai • Blynai • Virtiniai • Kepiniai • Pica • Blynai •