TOP meniu » Receptainė • Daržovių patiekalų receptai • Kiaušiniai • Moliūgas • Apelsinai • Miltai • Džiovintos slyvos • Džiovinti vaisiai • Cinamonas • Kepiniai

Moliūgų ir apelsinų keksas

Jums reikės: 100 g sviesto,
2/3 puodelio cukraus,
1 a. š. vanilinio cukraus,
2 kiaušiniai,
1 apelsino nutarkuota žievelė,
1 puodelis moliūgų tyrės,
1 puodelis apelsinų sulčių,
2 puodeliai miltų,
1 a. š. kepimo miltelių,
1 a. š. sodos,
1 a. š. malto cinamono,
1/4 a. š. druskos,
smulkintų džiovintų slyvų (razinų, džiovintų abrikosų ar vyšnių),
migdolų plokštelių,
cukraus pudros.

Gaminimo eiga:
Minkštą kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios baltos masės. Po vieną įmaišyti kiaušinius. Įmaišyti apelsino žievelę ir moliūgų tyrę.

Atskirai sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską.

Miltus nedideliu greičiu per tris kartus paeiliui su apelsinų sultimis įmaišyti į tešlą. Suberti džiovintus vaisius ir atsargiai išmaišyti.

Tešlą sukrėsti į 26 x 10 cm kekso formą, pateptą riebalais ir pabarstytą miltais, pabarstyti migdolų plokštelėmis ir kepti iki 160 C įkaitintoje orkaitėje 45 - 55 minutes. Iškepusį keksą ataušinti, pabarstyti cukraus pudra ir patiekti.

Vietoje džiovintų vaisių galima dėti apelsinų cukatų, tuomet galima nebedėti apelsino žievelės.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams • Sriubos • Sultys • Paštetas • Virtiniai • Kepiniai • Desertai • Sumuštiniai • Troškiniai • Kepsniai • Apkepai • Sriubos • Kepiniai • Rauginimas • Marinavimas • Mišrainės • Košės • Padažai • Kita • Įdaryti patiekalai • Blynai •

    Daržovės žiemai » Uogienės • Kompotas • Sūdymas • Marinatai • Sultys • Košės • Desertai • Marinavimas • Rauginimas • Mišrainės • Kita • Padažai • Troškiniai •