TOP meniu » Receptainė • Daržovių patiekalų receptai • Miltai • Obuoliai • Citrinos sultys • Moliūgas • Krakmolas • Cinamonas • Kepiniai

Moliūgų ir obuolių pyragas

Jums reikės: (tešlai) 2 stiklinės miltų,
1 šaukštelis druskos,
3/4 stiklinės sviesto (tikro, ne riebalų mišinio, kad tešla būtų trapi),
1/4 šaukštelio kepimo miltelių,
5-6 šaukštai šalto vandens.

Obuoliniam įdarui reikės: 4 stiklinės obuolių skiltelių,
2 šaukštai sviesto ar margarino,
1/2 stiklinės rudojo cukraus,
1/2 stiklinės vandens,
1 šaukštas kukurūzų krakmolo,
1 šaukštelis malto cinamono,
1/4 šaukštelio druskos,
1 šaukštas citrinos sulčių.

Moliūginiam įdarui reikės: 1 lengvai paplaktas kiaušinis,
1 stiklinė konservuoto moliūgo,
1/2 stiklinės cukraus,
1/2 šaukštelio malto imbiero,
1/8 šaukštelio maltų gvazdikėlių,
2/3 stiklinės specialiai paruošto pieno (palaikykite šaldiklyje 12 val., kol susiformuos maži ledukai. Įpilkite 2 šaukštus citrinos sulčių. Išplakite.)

Gaminimo eiga:
Iš nurodytų produktų padarykite tešlą, suformuokite 2 rutuliukus (vieną truputį didesnį) ir truputį juos suplokite. Suvyniokite į popierių ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.
Pyrago pagrindui: ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite didesnįjį rutuliuką, įdėkite į kepimo formą, suformuokite kraštelius. Kepkite 230 laipsnių orkaitėje 5 minutes.

Gaminam obuolių įdarą: į keptuvę sudėkite rudąjį cukrų, vandenį, sviestą, krakmolą, cinamoną ir druską. Maišydami kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol užvirs.
Sudėkite obuolių skilteles ir pakepkite, kol suminkštės. 4. Nuimkite nuo ugnies, supilkite citrinų sultis. Gautą obuolių masę sudėkite ant pusiau apkepto apatinio pagrindo.

Gaminam moliūgo įdarą: vidutinio dydžio dubenyje gerai išplakite kiaušinį, moliūgą, cukrų, imbierą ir druską. Supilkite specialiai paruoštą pieną. Gautą moliūgo masę atsargiai sudėkite ant obuolių. (Moliūgą galima naudoti ir nekonservuotą, o tiesiog sutarkuotą smulkia trintuve. Truputį nukošti išsiskyrusį skystį ir naudoti moliūgo tarkius.)

Iš kito tešlos rutuliuko suformuokite keletą juostelių ir jas išdėstykite ant viršaus. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.

Patiekite su nesaldinta plakta grietinėle.

Grįžti atgal | Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams • Sriubos • Sultys • Paštetas • Virtiniai • Kepiniai • Desertai • Sumuštiniai • Troškiniai • Kepsniai • Apkepai • Sriubos • Kepiniai • Rauginimas • Marinavimas • Mišrainės • Košės • Padažai • Kita • Įdaryti patiekalai • Blynai •

    Daržovės žiemai » Daržovių atsargos žiemai • Uogienės • Kompotas • Sūdymas • Marinatai • Sultys • Košės • Desertai • Marinavimas • Rauginimas • Mišrainės • Kita • Padažai • Troškiniai •

    Grįžti atgal