TOP meniu » Receptainė Daržovių patiekalų receptai Moliūgas Svogūnai Ryžiai Vynas Vištienos sultinys Apkepai
Jums reikės: 3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1 smulkintas svogūnas,
2 skiltelės spausto česnako,
375 g nulupto ir 1 cm storio kubeliais supjaustyto moliūgo,
325 g "risotto" ryžių,
125 ml baltojo vyno,
900 ml daržovių arba vištienos sultinio, druska ir šviežiai malti pipirai,
100 g tarkuoto parmezano,
1 šaukštelis smulkiai pjaustyto šalavijo.
Gaminimo eiga:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūną ir česnaką. Pakepinkite 8-10 min, kol suminkštės.
Sudėkite moliūgo kubelius ir ryžius, maišydami minutę pakepinkite. Tada supilkite vyną ir palaukite, kol šis išgaruos. Tada supilkite sultinį.
Pagardinkite druska ir pipirais, uždenkite ir įkiškite į orkaitę. Kepkite 12-15 min, kol išgaruos skystis. Ryžiai turi būti vos vos kietoki, o ne panašūs į košę. Pabarstykite tarkuotu parmezanu bei šalaviju ir dar kelias minutes pakaitinkite.
Patiekite pabarstę parmezanu ir skrudintomis moliūgų sėklomis.
Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams Sriubos Sultys Paštetas Virtiniai Kepiniai Desertai Sumuštiniai Troškiniai Kepsniai Apkepai Sriubos Kepiniai Rauginimas Marinavimas Mišrainės Košės Padažai Kita Įdaryti patiekalai Blynai
Daržovės žiemai » Daržovių atsargos žiemai Uogienės Kompotas Sūdymas Marinatai Sultys Košės Desertai Marinavimas Rauginimas Mišrainės Kita Padažai Troškiniai
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!