TOP meniu » Receptainė • Daržovių patiekalų receptai • Moliūgas • Svogūnai • Ryžiai • Vynas • Vištienos sultinys • Apkepai

Moliūgų ir ryžių apkepas

Jums reikės: 3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1 smulkintas svogūnas,
2 skiltelės spausto česnako,
375 g nulupto ir 1 cm storio kubeliais supjaustyto moliūgo,
325 g "risotto" ryžių,
125 ml baltojo vyno,
900 ml daržovių arba vištienos sultinio, druska ir šviežiai malti pipirai,
100 g tarkuoto parmezano,
1 šaukštelis smulkiai pjaustyto šalavijo.

Gaminimo eiga:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūną ir česnaką. Pakepinkite 8-10 min, kol suminkštės.

Sudėkite moliūgo kubelius ir ryžius, maišydami minutę pakepinkite. Tada supilkite vyną ir palaukite, kol šis išgaruos. Tada supilkite sultinį.

Pagardinkite druska ir pipirais, uždenkite ir įkiškite į orkaitę. Kepkite 12-15 min, kol išgaruos skystis. Ryžiai turi būti vos vos kietoki, o ne panašūs į košę. Pabarstykite tarkuotu parmezanu bei šalaviju ir dar kelias minutes pakaitinkite.

Patiekite pabarstę parmezanu ir skrudintomis moliūgų sėklomis.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams • Sriubos • Sultys • Paštetas • Virtiniai • Kepiniai • Desertai • Sumuštiniai • Troškiniai • Kepsniai • Apkepai • Sriubos • Kepiniai • Rauginimas • Marinavimas • Mišrainės • Košės • Padažai • Kita • Įdaryti patiekalai • Blynai •

    Daržovės žiemai » Daržovių atsargos žiemai • Uogienės • Kompotas • Sūdymas • Marinatai • Sultys • Košės • Desertai • Marinavimas • Rauginimas • Mišrainės • Kita • Padažai • Troškiniai •