TOP meniu » Receptainė • Daržovės žiemai • Daržovių patiekalų receptai • Moliūgas • Apelsinai • Citrina • Kita

Moliūgų marmeladas

Jums reikės: 1.5 kg moliūgų,
1 l vandens,
2 apelsinai,
3 citrinos,
keletas gvazdikėlių,
1 kg cukraus.

Gaminimo eiga:
Moliūgus nulupti, išimti sėklas, supjaustyti kubeliais. Gerai nuplautus apelsinus ir citrinas supjaustyti plonais griežinėliais (su žievėmis).Viską sudėti į puodą, užpilti vandeniu. Pavirinti 25-30min. Suberti nurodytą kiekį cukraus, įmesti gvazdikėlius ir maišyti, kol cukrus ištirps.

Vėl užkaitinti ir ant vidutinio karštumo ugnies dar 25-30 min. pavirinti. Ar marmeladas išviręs, galima patikrinti - perbraukus su šaukštu per masę, turi likti griovelis. Išpilstyti karštą marmaledą į sterilius indus ir tuoj pat uždaryti.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams • Sriubos • Sultys • Paštetas • Virtiniai • Kepiniai • Desertai • Sumuštiniai • Troškiniai • Kepsniai • Apkepai • Sriubos • Kepiniai • Rauginimas • Marinavimas • Mišrainės • Košės • Padažai • Kita • Įdaryti patiekalai • Blynai •

    Daržovės žiemai » Daržovių atsargos žiemai • Uogienės • Kompotas • Sūdymas • Marinatai • Sultys • Košės • Desertai • Marinavimas • Rauginimas • Mišrainės • Kita • Padažai • Troškiniai •