TOP meniu » Receptainė • Daržovių patiekalų receptai • Moliūgas • Vynas • Svogūnai • Padažai

Moliūgų padažas

Jums reikės: 300 g nuvalyto moliūgo,
1 svogūno,
2 skiltelių česnako,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
1/2 stiklinės baltojo vyno,
1/2 stiklinės daržovių sultinio,
1 šaukšto pomidorų pastos,
1 šaukšto balto balzamino acto,
druskos,
kaleno pipirų,
1 šaukšto raudonėlio,
60 g 30 % grietinės,
3 pomidorų (nebūtinai).

Gaminimo eiga:
Tinka visų rūšių moliūgai. Moliūgą supjaustyti skiltelėmis, pašalinti sėklas, žievę, supjaustyti stambiai. Taip pat stambiai supjaustyti svogūną, česnaką. Puode įkaitinti aliejų, jame truputį patroškinti svogūną, česnaką, moliūgą, užpilti vyną, sultinį, įmaišyti pomidorų pastą ir uždengus patroškinti 10-15 min., kol moliūgas suminkštės.

Nuimti nuo viryklės, sutrinti blenderiu. Puodą vėl užstatyti ant mažiausios ugnies ir laikyti šiltai, įmaišyti balzamino actą, druską, kaleno pipirus, raudonėlį, grietinę. Pomidorus supjaustyti į 4 dalis, tada į mažesnes skiltis, užpilti šiltu padažu. Šis padažas labai tinka prie spagetti, o ir prie kitų makaronų.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams • Sriubos • Sultys • Paštetas • Virtiniai • Kepiniai • Desertai • Sumuštiniai • Troškiniai • Kepsniai • Apkepai • Sriubos • Kepiniai • Rauginimas • Marinavimas • Mišrainės • Košės • Padažai • Kita • Įdaryti patiekalai • Blynai •

    Daržovės žiemai » Daržovių atsargos žiemai • Uogienės • Kompotas • Sūdymas • Marinatai • Sultys • Košės • Desertai • Marinavimas • Rauginimas • Mišrainės • Kita • Padažai • Troškiniai •