TOP meniu » Receptainė • Daržovės žiemai • Daržovių patiekalų receptai • Moliūgas • Kita

Moliūgų piurė

Jums reikės: Moliūgo,

Gaminimo eiga:
1 būdas - pats sodriausias skonis gaunamas moliūgus kepant orkaitėje. Tereikia moliūgą nuplaut, perpjauti pusiau, didesnį - į keletą dalių, išimti sėklas, dėti į kepimo skardą, odele į viršų ir kepti ant mažesnės nei vidutinė (apie 170 laipsnių) ugnies, kol suminkštės. Kuo mažesni gabaliukai, tuo greičiau iškeps, didesniam gali prireikti ir 1-1,5 valandos. Atvėsus nuimti odelę ir minkštimą susmulkinti iki vientisos masės.

2 būdas - ruošimas garuose. Moliūgo minkštimas supjaustomas nedideliais gabaliukais ir verdama garuose, kol suminkštėja - apie 10-15 min.

3 būdas - išvirti moliūgų gabaliukus nedideliame kiekyje vandens. Verdama kol suminkštėja, bet neištęžta, tada sudedama į sietelį ir atsargiai maišoma, kad nubėgtų vanduo, galima palikti nuvarvėt, kol atvės. Sutrinti.

Šaldytuve tokią piurė galima laikyti iki trijų dienų, užšaldžius - keletą mėnesių.

[Pasidalino: Rasa]

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams • Sriubos • Sultys • Paštetas • Virtiniai • Kepiniai • Desertai • Sumuštiniai • Troškiniai • Kepsniai • Apkepai • Sriubos • Kepiniai • Rauginimas • Marinavimas • Mišrainės • Košės • Padažai • Kita • Įdaryti patiekalai • Blynai •

    Daržovės žiemai » Uogienės • Kompotas • Sūdymas • Marinatai • Sultys • Košės • Desertai • Marinavimas • Rauginimas • Mišrainės • Kita • Padažai • Troškiniai •