TOP meniu » Receptainė • Daržovių patiekalų receptai • Moliūgas • Miltai • Kepiniai

Moliūgų pyragas

Jums reikės: 300 g nuvalytų moliūgų,
3 kiaušinių,
120 g cukraus,
120 g margarino,
120 g cukraus pudros,
1 pakelio vanilinio cukraus,
250 g miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
druskos,
80 g abrikosų marmelado,
200 g šokoladinės glazūros (tokia parduodama),
20 g nuvalytų moliūgų sėklų.

Gaminimo eiga:
Moliūgą sutarkuoti. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Atskirame dubenėlyje išsukti minkštą margariną su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi, kiaušinių tryniais, įmaišyti moliūgą. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, žiupsneliu druskos, įmaišyti į margarino - moliūgų masę. Baltymus su cukrumi išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į tešlą.

Skardą (ar pailgą kekso formą) ištepti riebalais, pabarstyti džiūvėsėliais, į ją dėti tešlą ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 70 min., pagaliuku patikrinti, ar iškepęs. Abrikosų marmeladą pakaitinti dubenėlyje ir juo aptepti pyragą. Glazūrą pagal instrukciją pakaitinti ir ja aptepti atvėsusį pyragą. Viršų papuošti moliūgų sėklomis.

Grįžti atgal | Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams • Sriubos • Sultys • Paštetas • Virtiniai • Kepiniai • Desertai • Sumuštiniai • Troškiniai • Kepsniai • Apkepai • Sriubos • Kepiniai • Rauginimas • Marinavimas • Mišrainės • Košės • Padažai • Kita • Įdaryti patiekalai • Blynai •

    Daržovės žiemai » Daržovių atsargos žiemai • Uogienės • Kompotas • Sūdymas • Marinatai • Sultys • Košės • Desertai • Marinavimas • Rauginimas • Mišrainės • Kita • Padažai • Troškiniai •

    Grįžti atgal