TOP meniu » Receptainė • Daržovių patiekalų receptai • Moliūgas • Miltai • Sviestas • Grietinė • Kiaušiniai • Citrinos sultys • Džiovinti vaisiai • Cinamonas • Kepiniai

Moliūgų pyragas su džiovintomis slyvomis

Jums reikės: (tešlai) 2 stiklinių miltų,
žiupsnelio druskos,
1 valg. šaukšto cukraus,
200 g atšaldyto sviesto,
kelių šaukštų vandens.

Įdarui reikės: 100 g džiovintų slyvų be kauliukų,
1 l virto moliūgo minkštimo,
1 stiklinės vermuto,
vanilinio cukraus,
1 stiklinės cukraus,
200 g grietines,
3 kiaušinių,
1 arbat. šaukštelio cinamono,
šlakelio citrinos sulčių.

Gaminimo eiga:
Miltus, druską, cukrų suberiame į dubenį, dedame atšaldytą sviestą ir kapojame palčiu peiliu, kol pasidarys trupinėliai. Įpilame tris šaukštus vandens ir suminkome tešlą. Suvoliojame ją į rutulį, dedame į maišelį ir kišame valandai (ar bent pusvalandžiui) į šaldomą kamerą.

Moliūgo minkštimą supjaustome ir troškinkite garų puode.

Džiovintas slyvas užpilame vermutu (geras vermutas suteikia įdarui neapsakomą skonį ir aromatą), suberiame ir pusę stiklinės cukraus ir vanilinį cukrų ir troškiname pamaišydami ant nedidelės ugnies tol, kol slyvos suminkštėja, o skystis nugaruoja.

Tešlą iškočiojame ir išklojame ja sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą, suformuodami aplink kraštelius. Įdarui elektriniu mikseriu gerai išplakame kiaušinius su puse stiklinės cukraus. Paskui sudedame grietinę, cinamoną ir šlakelį citrinos sulčių bei šakute sutrintą troškinto moliūgo minkštimą. Vėl gerai išplakame.

Ant tešlos išdėliojame slyvas. Ant slyvų iškrečiame moliūgų masę.

Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame, kol susiformuos aukso spalvos plutelė, maždaug 45-50 minučių.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams • Sriubos • Sultys • Paštetas • Virtiniai • Kepiniai • Desertai • Sumuštiniai • Troškiniai • Kepsniai • Apkepai • Sriubos • Kepiniai • Rauginimas • Marinavimas • Mišrainės • Košės • Padažai • Kita • Įdaryti patiekalai • Blynai •

    Daržovės žiemai » Uogienės • Kompotas • Sūdymas • Marinatai • Sultys • Košės • Desertai • Marinavimas • Rauginimas • Mišrainės • Kita • Padažai • Troškiniai •