TOP meniu » Receptainė Grybų patiekalų receptai Sviestas Grybai Moliuskai Citrinos sultys Įdaryti patiekalai
Jums reikės: 0,5 puodelio sviesto;
1 kg grybų, kurių kepurėlių skersmuo nuo 3,5 iki 5 cm;
1 puodelis moliuskų skystyje;
1 skiltelė česnako, susmulkinta;
0,5 puodelio džiūvėsėlių;
0,3 puodelio petražolių, supjaustytų;
0,75 šaukštelio druskos;
0,25 šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
citrinos sulčių.
Gaminimo eiga:
Nedideliame puode ištirpinkite sviestą. Nupjaukite ir supjaustykite grybų kotelius. Pamerkite grybų kepurėles į sviestą ir sudėkite apvaliąja puse žemyn ant vielinio padėklo skardoje. Nusunkite skystį nuo supjaustytų moliuskų (skysčio neišpilkite).
Tirpintame svieste patroškinkite grybų kotelius ir česnaką. Supilkite moliuskų skystį ir troškinkite, kol grybų koteliai suminkštės. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite džiūvėsėlius, petražoles ir pipirus.
Šaukštu sudėkite gautą mišinį į grybų kepurėles. Kepkite ant atviros ugnies (apie 15 cm atstumu nuo ugnies) apie 8 minutes, kol gybai suminkštės, o viršūnėlės truputį paruduos.
Pašlakstykite kiekvieną citrinos sultimis ir patiekite karštus.
Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Grybai » Įdaryti patiekalai Apkepai Blynai Kepiniai Kepsniai Košės Mišrainės Padažai Pica Troškiniai Virtiniai Sriubos Kita Paštetas Sumuštiniai
Grybai žiemai » Sūdymas Troškiniai Kita Marinatai Mišrainės
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!