TOP meniu » Receptainė • Daržovės žiemai • Daržovių patiekalų receptai • Morkos • Česnakas • Actas • Marinavimas

Morkos korejietiskai

Jums reikės: 1 kg morkų,
2 galvutės česnako,
5 arb. šaukšteliai cukraus,
1/2 stiklinės obuolių acto,
1/2 arb. šaukštelio adžikos,
1,5 stiklinės aliejaus,
1 arb. šaukštelis maltos aštriosios paprikos,
1/2 arb. šaukštelio maltų juodųjų pipirų,
(dar kartais vietoj visu pipiru ir cesnaku paprasciausiai dedu pirktinio Korejietisku morku prieskoniu misinio),
Druska.

Gaminimo eiga:
Morkas nuplauti, nuskusti, supjaustyti plonais šiaudeliais arba sutarkuoti specialia tarka. Česnakus išspausti į morkas. Pasūdyti, sudėti maltus papriką ir pipirus. Užpilti actu, kuriame ištirpintas cukrus ir adžika. Gerai išmaišyti ir plonus sluoksniu išdėti į dubenį ar lėkštę (kuo platesne).

Keptuvėje įkaitinti aliejų, kol pradės palengva rūkti, tada kuo tolygiau juo užpilti morkas ir tuoj pat uždengti dangčiu. Po 3 minučių nudengti, išmaišyti morkas ir perdėti į užsukamus stiklainius, suspaudžiant, kad neliktų oro tarpų. Užsukti dangtelius ir duoti atvėsti. Palaikyti šaldytuve 1 parą ir po to jau i rusi ar sandeliuka.

[Pasidalino: Agniete]

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams • Sriubos • Sultys • Paštetas • Virtiniai • Kepiniai • Desertai • Sumuštiniai • Troškiniai • Kepsniai • Apkepai • Sriubos • Kepiniai • Rauginimas • Marinavimas • Mišrainės • Košės • Padažai • Kita • Įdaryti patiekalai • Blynai •

    Daržovės žiemai » Uogienės • Kompotas • Sūdymas • Marinatai • Sultys • Košės • Desertai • Marinavimas • Rauginimas • Mišrainės • Kita • Padažai • Troškiniai •