TOP meniu » Receptainė • Daržovių patiekalų receptai • Kiaušiniai • Citrinos sultys • Riešutai lazdyno • Džiuvėsėliai • Riešutai • Cinamonas • Kepiniai

Morkų pyragas

Jums reikės: 4 kiaušinių,
75 g kristalinio cukraus,
druskos,
citrinos esencijos arba sulčių,
200 g morkų,
100 g kapotų migdolų,
100 g maltų lazdynų riešutų,
40 g džiūvėsėlių,
25 g miltų,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
cinamono,
75 g kristalinio cukraus.

Gaminimo eiga:
Šis pyragas skanesnis, jei iškeptas iš anksto, bent dieną palaikytas uždengtas servetėle arba įvyniotas į aliuminį foliją.

Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų, su cukrumi, žiupsneliu druskos, keliais lašais citrinos esencijos išsukti iki purumo. Morkas nuvalyti, sutarkuoti smulkia tarka, įmaišyti į trynius, taip pat įmaišyti ir migdolus bei riešutus. Džiūvėsėlius sumaišyti su miltais, kepimo milteliais, cinamonu, įmaišyti į morkas. Baltymus su likusiu cukrumi gerai suplakti, atsargiai įmaišyti į tešlą.
18 cm skersmens formą patepti riebalais, pabarstyti miltais, joje iškloti tešlą ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintos orkaitės viduriniame lygyje apie 60 min.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams • Sriubos • Sultys • Paštetas • Virtiniai • Kepiniai • Desertai • Sumuštiniai • Troškiniai • Kepsniai • Apkepai • Sriubos • Kepiniai • Rauginimas • Marinavimas • Mišrainės • Košės • Padažai • Kita • Įdaryti patiekalai • Blynai •

    Daržovės žiemai » Uogienės • Kompotas • Sūdymas • Marinatai • Sultys • Košės • Desertai • Marinavimas • Rauginimas • Mišrainės • Kita • Padažai • Troškiniai •