TOP meniu » Receptainė • Daržovių patiekalų receptai • Kiaušiniai • Morkos • Citrina • Migdolai • Miltai • Brendis • Cinamonas • Kepiniai

Morkų tortas

Jums reikės: 6 kiaušinių,
300 g cukraus pudros,
250 g virtų morkų,
1/2 citrinos,
80g migdolų,
1 šaukštelio cinamono,
100 g džiūvėsėlių,
60 g miltų,
kepimo miltelių ant galo peilio.

Glazūrai: 270 g cukraus pudros,
1/2 citrinos sulčių.

Gaminimo eiga:
Kiaušinio trynius išsukti su cukraus pudra, virtas morkas susmulkinti, sumaišyti su nutarkuotos citrinos žievele, citrinos sultimis. Iki stangrumo suplaktus baltymus sumaišyti su maltais migdolais, cinamonu, džiūvėsėliais, miltais, sumaišytais su kepimo milteliais sudėti į trynius ir atsargiai išmaišyti. Gautą masę supilti į riebalais išteptą, miltais pabarstytą torto formą ir kepti apie 50 min. Atvėsintą tortą kulinariniu teptuku aptepti glazūra.

Glazūrai cukrų sudėti į dubenėlį, užpilti šviežiai išspaustas citrinos sultis (galima įpilti 10 g konjako, brendžio), gerai išmaišyti, kad neliktų cukraus gumulėlių.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams • Sriubos • Sultys • Paštetas • Virtiniai • Kepiniai • Desertai • Sumuštiniai • Troškiniai • Kepsniai • Apkepai • Sriubos • Kepiniai • Rauginimas • Marinavimas • Mišrainės • Košės • Padažai • Kita • Įdaryti patiekalai • Blynai •

    Daržovės žiemai » Uogienės • Kompotas • Sūdymas • Marinatai • Sultys • Košės • Desertai • Marinavimas • Rauginimas • Mišrainės • Kita • Padažai • Troškiniai •