TOP meniu » Receptainė • Želatina • Citrinos rūgštis • Šokoladas • Desertai

Naminiai zefyrai

Jums reikės: 500g cukraus,
15 g želatinos,
9 g citrinos rūgšties,
~ pusę a.š. vanilinio cukraus,
3 g sodos,
150 ml šalto virinto vandens,
šokolado arba glajaus.

Gaminimo eiga:
Iš ties visados galvojau, kad zefyrams reikia baltymų.. pasirodo, ne.. zefyrams reikia daug cukraus ir gaminami daug paprasčiau nei visados galvojau. Tad, pabandžiau pasigaminti, skonis nenuvylė... na o forma, tai tik įgudimo reikalas :)) Nors, aišku gaunasi labai jau saldu, bet vienas ar du maži zefyriukai tikrai niekams nepakenks, svarbiausia nepiktnaudžiauti tokiais saldėsiais..

Pirmiausiai želatiną užpilam 50 ml vandens bei likusiu vandeniu užpilame cukrų ir laikome maždaug dvi valandas.

Joms praėjus cukrų su vandeniu supilame į puodą, maišant verdame ant nedidelės ugnies, apie 6 min (6 min nuo virimo pradžios). Po to, puodą nuimame nuo viryklės ir nieko nelaukiant pilame išbrinkusią želatiną ir karštą plakame mikseriu apie 6 min. Turi gautis balta masė.

Tada, suberiame citrinos rūgštį ir dar plakame apie 5 minutes, po to suberiame vanilinį cukrų bei sodą ir vėl plakame apie 5 min. Turi gautis balta, gan tiršta masė.

Ir nieko nelaukiant, masę krečiame į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriaus formuojame nedidelius zefyriukus, kelioms valandoms nešame į vėsią patalpą.

Kol mūsų zefyriukai stingsta, išsilydome šokoladą, kuriuo apliesime zefyrus. Sustengus šokoladui galima ir skanauti :)

[Pasidalino: Laima]

M ū s ų  ž o d i s: Daug skanesni nei pirktiniai . Nors šiaip kitą kartą manau pilsiu į kokią aukštesnę nedidelę kepimo formą ir po to tiesiog supjaustysiu. Nes masė šiaip greit sustingo ir pro konditerinį maišelį ne itin ir spaudėsi.

Grįžti atgal | Taisyti - Papildyti

Skanaus ;)
Naminiai zefyrai

  

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas » Sausainiai • Sriubos • Desertai •

    Grįžti atgal