TOP meniu » Receptainė • Mėsos patiekalų receptai • Kiauliena • Mėsa • Pomidorų padažas • Svogūnai • Vynas • Kepsniai

Naminis šašlykas

Jums reikės: kiaulienos sprandinės.

Marinatui: 200 g pomidorų padažo,
stiklinė obuolių vyno,
4 svogūnai,
mėgstamų Kotanyi žolelių.

Gaminimo eiga:
Renkamės tik sprandinę, kitokia netinka, nors gal tai tik skonio bei šašlykų marinato reikalas, bet nors man kiek liesesnė mėsa be riebaliukų šašlyką sugadina - iškeptas lieka sausas, nesultingas.

Taigi, supjaustome nedideliais gabalėliais (nes geriau iškepa, nespėja apanglėti) ir užpilame naminio obuolių vyno didele stikline (geriau nepamažinti), 200 g pomidorų padažo (žiūrėkite sudėtį - būtina sąlyga, kad į padažą įeitų ne mažiau 25% pomidorų pastos), 4 griežinėliais pjaustytus svogūnus ir Kotanyi žolelių žiupsnį. Ar tai bus mairūnas, ar bazilikas, ar petražolė, svarbu, kad atitiktų Jūsų skonį. Aš naudoju baziliką.

Vyną galima keisti ir obuolių sultimis. Viską supylę išmaišome, išmasažuojame mėsą. Marinuojama 3 paras.

Kepame ant žarijų.

[Pasidalino: Asta]

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Mėsa » Virtiniai • Kepiniai • Įdaryti patiekalai • Sumuštiniai • Apkepai • Blynai • Mišrainės • Kita • Padažai • Kepsniai • Sriubos • Troškiniai •