TOP meniu » Receptainė • Daržovės žiemai • Daržovių patiekalų receptai • Agurkai • Rauginimas

Natūralaus rūgimo agurkai

Jums reikės: Agurkų,
200ml druskos - 5 litrų stiklainiui,
dašio, mairūno, baziliko, pankolio, krapų, serbentų lapų, vyšnių lapų, krieno šaknies gabalėlio.

Gaminimo eiga:
atūralaus rūgimo agurkai. Į 3- jų litrų talpos stiklainį įdėkite prieskonius: 3 riekeles krieno šaknies, česnako 1-nos galvutės skilteles, krapų, dašio, mairūno, baziliko, pankolio po šakelę, po keletą vyšnių ir juodųjų serbentų lapų. Sudėkite nuplautus agurkus. per vidurį stiklainio bei viršuje įdėkite mairūno, krapų, dašio, baziliko pankolio, vyšnių ir serbentų lapų. Tarp agurkų įkiškite morkos juostelių ( morką perpjauti į keturias dalis išilgai). Morkos irgi būna labai skanios.

Paruošti sūrymą: 5 litrai vandens šalto iš krano arba iš šulinio 200 mililitrų druskos ( atkreipkite dėmesį, kad ne gramų, o mililitrų, matuokite matavimo stikline).

Sūrymą užpilkite ant agurkų su žalymynais, kad viską apsemtų. uždenkite kietais plastmasiniais dangteliais. turi būti sandaru, išsidėvėję netinka, nes agurkai apipelyja ir suminkštėja.

Stiklainius reikia išnešti į šaltą rūsį.

Agurkai rūgsta lėtai ir todėl būna labai skanūs. Rūgstant šiek tiek sumažėja sūrymo, todėl reikia papildyti tokios pačios koncentracijos sūrymu. Turi būti agurkai pastoviai apsemti.

Krapų nepagailėkite ir svarbiausia neišsigąskite prieskonių įvairovės.
Jeigu neturėsite kurio nors vieno iš šių prieskonių: dašio, mairūno, baziliko, pankolio nieko tokio. Tačiau, bent vieno iš šių trijų: dašio, mairūno, baziliko tikrai reikėtų, jie suteikia savitą skonį.

[Pasidalino: Močiutė]

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams • Sriubos • Sultys • Paštetas • Virtiniai • Kepiniai • Desertai • Sumuštiniai • Troškiniai • Kepsniai • Apkepai • Sriubos • Kepiniai • Rauginimas • Marinavimas • Mišrainės • Košės • Padažai • Kita • Įdaryti patiekalai • Blynai •

    Daržovės žiemai » Uogienės • Kompotas • Sūdymas • Marinatai • Sultys • Košės • Desertai • Marinavimas • Rauginimas • Mišrainės • Kita • Padažai • Troškiniai •