TOP meniu » Receptainė Pieno, varškės patiekalų receptai Sausainiai Maskarponės sūris Kava Grietinėlė Citrina Kokoso drožlės Šokoladas Desertai
Jums reikės: 27 selga ar pan. sausainių,
nedidelis puodelis stiprios ir saldžios kavos,
~ 300 g maskarponės,
~ 200 g grietinėlės,
5 šaukštai cukraus pudros,
1 citrinos (tiksliau nutarkuotos žievelės),
kokoso drožlių (pabarstymui).
~ 100 g šokolado.
Gaminimo eiga:
Išplakame, mikserio pagalba, grietinėlę su cukraus pudra, aš pirmiausia plakiau vieną grietinėlę, o po to palaipsniui beplakant sudėjau cukraus pudrą, dėjau 5 kaupinus šaukštus, bet kitą kartą darant dėčiau mažiau.
Maskarponę su grietinėle sumaišome šaukštu, žinoma pirmiausia maskarponę išsukame vieną, o po to tik sumaišome su išplakta grietinėle.
Dėl skonio, aš nutarkavau 1 citrinos žievelę, nenugriebiant baltosios dalies, nors turbūt tiktų ir truputėlis citrinos sulčių.
Kremas turi gautis tirštas.
Šokoladą sutarkuojame ir ištirpiname ant silpnos ugnies.
Naudojame torto formą su nuimamais kraštais.
Sausainius trumpam įmerkiame į kavą, nukratome ir išdėliojame ant indo dugno. Vienam sluoksniui reikia daugmaž 9 sausainių.
Ant išdėliotų sausainių tepame ištirpinto šokolado sluoksnį. Ant viršaus dedame trečdalį maskarponės kremo. Toliau vėl sluoksnis sausainių, šokolado ir t.t.
Viršutinis sluoksnis kremo.
Viršų apibarstome kokoso drožlėmis ar kaip kam padiktuoja fantazija ir nors kelioms valandoms, nors geriausiai per naktį, dedame į šaldytuvą.
[Pasidalino: Laima]
M ū s ų ž o d i s: Labai skanus nors kitą kartą darant, šokolado daugiau tirpdyčiau bei cukraus pudros dėčiau šiek tiek mažiau.
J ū s ų ž o d i s:
skanu (0)
sveika (0)
sotu (0)
reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Pienas, varškė » Tortai Desertai Desertai Desertai Kremai Apkepai Padažai Kepiniai Sriubos Kita Kepsniai Blynai Sumuštiniai Mišrainės
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!