TOP meniu » Receptainė • Žuvies patiekalų receptai • Žuvis • Lašiniai • Kiaušiniai • Batonas, Bandelės • Pienas • Lydeka • Krakmolas

Netradicinė lydeka (Regina)

Jums reikės: didelės lydekos,
jūros lydekos, saidos, lašišos, ar net silkės filė,
200gr lašinukų,
2 kiaušinių,
1 šaukšto krakmolo,
1 šaukšto miltų,
3 šaukštų maistinių kviečių gemalų,
2 riekelių batono,
50gr pieno,
2 šaukštelių druskos,
citrininių žuvies prieskonių,
žalumynų.

Gaminimo eiga:
Didelę lydeką nuskusti, nenupjovus galvos, išimti mėsą. Iš jos išrinkti kaulus, sumalti su piene mirkytu batonu, ir lašiniais. Į masę suberti gemalus, krakmolą, miltus, įplakti 1 kiaušinį, suberti druską ir prieskonius.

Tuomet pasiruošti kitos žuvies filė. Paimti pailgus jūros lydekos, saidos, lašišos, ar net silkės gabaliukus; patikrinti, ar nėra kaulų; apibarstyti prieskoniais; pavolioti plaktame kiaušinyje, po to miltuose ir trumpai apkepti aliejuje arba svieste, bet neiškepti. Į lydekos odą kloti faršo, per vidurį gražiai išdėlioti apkeptą žuvį, ant viršaus vėl faršo.
Užsiūti ir kepti apie 1 val. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Papuošti pagal savo išmonę.

Supjausčius iškeptą, ypatingai gražiai atrodo ši lydeka įdaryta lašišos file.

[Pasidalino: Regina]

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Žuvis » Sumuštiniai • Paštetas • Troškiniai • Sriubos • Įdaryti patiekalai • Apkepai • Kita • Mišrainės • Kepsniai •