TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Obuoliai • Desertai

Obuolių cukrinukai

Jums reikės: Prinokusių saldinių obuolių,
1 kg cukraus,
1 stiklinė vandens.

Gaminimo eiga:
Obuolius nuplauname, nulupame, pašaliname sėklalizdžius, supjaustome vienodo dydžio skiltelėmis. Iš vandens ir cukraus paruošiame sirupą. Į jį suberiame obuolių skilteles ir verdame, kol jos tampa skaidrios.

Tuomet skilteles išgriebiame ir 2 valandas paliekame ant kiaurasamčio, kol nuvarvės sirupas. Paskui skilteles džioviname 35-40 C lemperatūros orkaitėje. Vėl merkiame į sirupą ir vėl džioviname. Po džiovinimo sulenkus skiltelę iš jos neturi bėgti sirupas. Cukrinukus sudedame į iškaitintus stiklainius ir sandariai uždarome, kad jie nesudrėktų.

Taip paruoštais cukrinukais galima puošti įvairius konditerinius gaminius, dėti į pyragų tešlą, kremus.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •