TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Obuoliai • Kriaušės • Uogienės

Obuolių ir kriaušių uogienė

Jums reikės: Obuolių,
Kriaušių,
gvazdikėlių,
cinamono,
cukraus.

Gaminimo eiga:
Obuolius, kriaušes ir cukrų imti lygiomis dalimis, keletas gvazdikėlių, cinamono.

Geriau tinka rūgštesni obuoliai, nepernokusios kriaušės. Vaisius nuplauti, supjaustyti skiltelėmis, išimti sėklas. Sudėti į emaliuotą ar stiklinį indą, užpilti cukrumi. Palaikyti parą. Išsiskyrusias sultis nupilti, užvirinti, nugraibyti putas.

Tuomet suberti obuolius, kriaušes, įmesti gvazdikėlių, cinamono ir virti ant mažos ugnies. Kai sirupas sutirštėja, o vaisiai tampa skaidrūs, uogienę išpilstyti į stiklainius ir sandariai uždaryti. Laikyti tamsioje, vėsioje patalpoje.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •