TOP meniu » Receptainė • Miltų patiekalų receptai • Kepimo milteliai • Miltai • Sviestas • Kiaušiniai • Kefyras • Krakmolas • Varškė • Cinamonas • Obuoliai • Kepiniai

Obuolių ir varškės pyragas

Jums reikės: 260 g miltų,
100 g cukraus,
~ 7 g vanilinio cukraus,
1 a. š. kepimo miltelių,
1 a. š. sodos,
90 g sviesto,
1 kiaušinio,
100 ml kefyro.

Varškės sluoksniui: 1 kiaušinio,
60 g cukraus,
~ 7 g vanilinio cukraus,
180 g varškės 9%,
2 v. š. krakmolo,
3 nedidelių obuolių,
cinamono pabarstymui.

Gaminimo eiga:
Pirmiausiai susimaišome visus tešlai skirtus birius sausus produktus miltus, cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius bei sodą.

Po to ištirpiname sviestą bei supilame į miltų mišinį ir nieko nelaukiant rankiomis sumaišome, gaunasi tokie smulkūs trupinukai.

Kiaušinį išplakame kartu su kefyru. Šiek tiek, gautų trupinių pasiliekame pyrago viršuj apibarstyti, o kitus gerai sumaišome su kiaušinio ir kefyro plakiniu. Turėtų gautis gan tiršta tešla.

Imame kepimo formą (ji pas mane 28 x 14), ją truputėlį patepame sviestu ir supilame gautą tešlą.

Dabar pasiruošiame varškės sluoksnį. Kiaušinį išplakame kartu su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, įmaišome varškę, viską gerai sumaišome, tuomet dedame kelis šaukštus krakmolo bei dar kartą gerai sumaišome. Gautą varškės masę supilame ant tešlos.

Ant viršaus sudedame plonomis skiltelėmis pjaustytus obuolius, pabarstome cinamonu, suberiame atidėtus trupinius. Jei mėgstate saldžiai ant viršaus pabarstome paprasto ar vanilinio cukraus ir viskas mūsų pyragas paruoštas.. tereikia iškepti :)

Kepame apie 50 min, 200 laipsnių orkaitėje. Iškepus truputį leidžiame pravėsti ir skanaujame ;)

[Pasidalino: Laima]

M ū s ų  ž o d i s: Saldumo užtektinai mano skoniui tobulas pyragas prie kavos ar arbatos puodelio

Taisyti - Papildyti

Skanaus ;)
Obuolių ir varškės pyragas

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Sausainiai • Keksai • Apkepai • Kepiniai • Kita • Desertai • Apkepai • Blynai • Virtiniai • Kepiniai • Pica • Blynai •