TOP meniu » Receptainė • Miltų patiekalų receptai • Sviestas • Kiaušiniai • Citrina • Kepimo milteliai • Miltai • Razinos • Romas • Abrikosai • Obuoliai • Uogienė • Citrinos sultys • Kepiniai

Obuolių pyragas su abrikosų džemu

Jums reikės: (tešlai) 200 g sviesto,
200 g cukraus,
žiupsnelis druskos,
3 kiaušiniai,
sausa tarkuota 1 citrinos žievelė,
375 g miltų,
4 arbat. šaukšt. kepimo miltelių,
1 pakelis vanilinio cukraus,
125 g razinų rome.

Įdarui: 1,5 kg obuolių,
200 g abrikosų džemo,
1 citrinos sultys.

Gaminimo eiga:
Sviestą su cukrumi ir druska išmaišykite iki kreminės konsistencijos. Maišykite tol, kol visas cukrus ištirps. Po vieną įmuškite kiaušinius, maišant ne mažiau 2 min.

Sumaišykite sausą tarkuotą citrinos žievelę, miltus ir kepimo miltelius. Suberkite į sviesto masę kartu su razinomis ir gerai išmaišykite. Tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir išlyginkite su medine lopetėle. Orkaitę įkaitinkite iki 190 .

Obuolius nuplaukite ir supjaustykite plonomis riekelėmis ir apšlakstykite iš karto citrinos sultimis, kad nepatamsėtų. Išdėliokite obuolių riekeles ant tešlos žvynelių forma. Kepkite pyragą 30-40 min.

Mažame inde pakaitinkite abrikosų džemą ir pertrinkite jį per sietelį. Dar karštą pyragą ištepkite suskystėjusiu džemu ir ataušinkite.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Įdarai balandėliams • Sausainiai • Keksai • Apkepai • Kepiniai • Kita • Desertai • Apkepai • Blynai • Virtiniai • Kepiniai • Pica • Blynai •