TOP meniu » Receptainė • Miltų patiekalų receptai • Kiaušiniai • Miltai • Margarinas • Kepimo milteliai • Obuoliai • Cinamonas • Citrinos sultys • Kepiniai

Obuolių pyragas su baltymų plutele

Jums reikės: 100 g kepimo margarino,
3 kiaušinių trynių,
50 g cukraus pudros,
170 miltų,
2 a. š. kepimo miltelių,
3 didelių obuolių,
1 a. š. cinamono,
3 kiaušinių baltymų (viršui),
keli lašai citrinų sulčių (viršui),
~ 80-100 g cukraus pudros (viršui).

Gaminimo eiga:
Pratęsiant pyragų seriją - angelo ašaros - arba pyragų su ašarėlėmis seriją - dar vienas puikus pyragas.. šį kartą su obuoliukais...

Taigi, obuolius nuplauname ir supjaustome nedideliais gabaliukais.

Kiaušinių trynius ištriname su 50 g cukraus pudra, žinoma.. jei mėgstate saldžiau vertėtų šiek tiek daugiau, bet mums ir tiek pilnai pakako.

Po to, ištirpiname margariną, atvėsiname bei įmaišome į trynių ir pudros masę.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais bet gerai įmaišome į tešlą, kol nebelieka sausų miltų.

Imame kepimo indą, aš ėmiau 26 skersmens, apvalią formą su nuimamamais kraštais, įklojame kepimo popierių ir sudedame gautą tešlą, paviršių išlyginame, ant viršaus beriame pjaustytus obuolius, gausiai apibarstome cinamonu.

Kepame 180 laipsnių orkaitėje, ~ 25 min arba kol iškepa.

Kol kepa, išsiplakame baltymus su keliais lašais citrinų sulčių bei cukraus pudra iki standžių putų, taip kad apvertus indą baltymai neišbėgtų.

Iškepus, pyragą trumpam ištraukiame ir ant viršaus tolygiai sudedame išplaktus baltymus ir dar apie 10 min kepame.

Iškepus leidžiame truputį atvėsti ir skanaujame ;)

Tiesa.. laikui mėgant ant pyrago viršaus atsiranda ašarėlės - pyragas pasipuošia mažais lašeliais.

[Pasidalino: Laima]

M ū s ų  ž o d i s: Kai užsinori kažko saldaus, puikus pasirinkimas pyragas su baltymų plutele

Taisyti - Papildyti

Skanaus ;)
Obuolių pyragas su baltymų plutele

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Įdarai balandėliams • Sausainiai • Keksai • Apkepai • Kepiniai • Kita • Desertai • Apkepai • Blynai • Virtiniai • Kepiniai • Pica • Blynai •