TOP meniu » Receptainė • Miltų patiekalų receptai • Miltai • Kepimo milteliai • Kiaušiniai • Obuoliai • Sviestas • Razinos • Migdolai • Citrinos sultys • Kepiniai

Obuolių pyragas su citrininiu glajumi

Jums reikės: (tešlai)375 g miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
180 g cukraus,
1 šaukštelio vanilinio cukraus,
žiupsnelio druskos,
1 kiaušinio trynio,
1 kiaušinio,
180 g sviesto.

Obuolių masei:
maždaug kilogramo obuolių (jei mėgstate daugiau obuolių, dėkite daugiau),
30 g razinų,
50 g kapotų migdolų,
žiupsnelio cinamono.

Glajui: 100 g cukraus pudros,
2 šaukštų citrinų sulčių.

Gaminimo eiga:
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi, druska ir vanilinio cukrumi. Įmuškite kiaušinį ir trynį. Išmaišykite. Suberkite smulkiai sukapotą šaltą sviestą ir išminkykite. Suformuokite rutulį ir padėkite bent pusvalandžiui į šaldytuvą.

Tuo metu nuplaukite ir nulupkite obuolius, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sumaišykite su razinomis, migdolais ir cinamonu.

Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Iškočiokite maždaug 2/3 tešlos ir ja išklokite skardą. Suberkite obuolius. Iš likusios tešlos iškočiokite skritulį ir juo uždenkite obuolius. Kepkite 40 minučių.

Glajui cukraus pudrą sumaišykite su citrinos sultimis (turi gautis skystas glajus). Juo aptepkite iškepusį pyragą ir ragaukite :)

[Pasidalino: Gita]

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Įdarai balandėliams • Sausainiai • Keksai • Apkepai • Kepiniai • Kita • Desertai • Apkepai • Blynai • Virtiniai • Kepiniai • Pica • Blynai •