TOP meniu » Receptainė • Miltų patiekalų receptai • Sviestas • Kiaušiniai • Obuoliai • Citrina • Razinos • Kepimo milteliai • Miltai • Imbieras • Maskarponės sūris • Cinamonas • Kepiniai

Obuolių pyragas su irisiniu glaistu

Jums reikės: 150 g rudojo cukraus,
150 g sviesto,
3 kiaušinių,
2 didelių obuolių,
100 g razinų,
1 citrinos tarkuotos žievelės ir sulčių,
200 g persijotų miltų,
1 a. š. kepimo miltelių,
truputėlis druskos,
2 a. š. cinamono,
1 a. š. malto imbiero.

Irisų glaistui: 3 v. š. tamsaus muscovado cukraus,
1 v. š. sviesto,
250 g mascarpone sūrio.

Gaminimo eiga:
Paruoškite irisinį glaistą: ant nedidelės ugnies kaitinkite muscovado cukrų su sviestu, kol ištirps. Sudėkite į puodą mascarpone sūrį ir gerai išmaišykite. Padėkite glaistą į šaldytuvą bent vienai valandai, kad sustingtų.

Persijokite miltus į indą, suberkite prieskonius, druską bei kepimo miltelius.

Kitame inde sviestą bei cukrų plakite, kol pasidarys puri masė. Po vieną į sviesto masę įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą gerai išmaišykite, kol susidarys vientisa masė. Į šią išplaktą masę per 3 kartus supilkite persijotus miltus ir viską kaskart įpylus gerai išmaišykite. Įdėkite tarkuotą citrinos žievelę.

Nulupkite obuolius, sutarkuokite juos stambia (burokine) tarka ir pašlakstykite citrinos sultimis. Sudėkite tarkuotus obuolius ir razinas į sviesto masę ir sumaišykite.

Įkaitinkite orkaitę iki 190?C. Ištepkite pyrago formą sviestu ir į dugną įklokite kepimo popieriaus. Supilkite tešlą į formą ir išlyginkite paviršių šaukštu ar mentele. Kepkite pyragą 45-55 minutes arba kol paviršius paruduos ir įsmeigtas bei ištrauktas pagaliukas neaplips tešla. Išimkite pyragą iš orkaitės, palikite kad kiek atvėstų. Atvėsusį pyragą išimkite iš formos ir padėkite ant grotelių, kad atvėstų visiškai. Aptepkite pyrago viršų glaistu ir patiekite.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Įdarai balandėliams • Sausainiai • Keksai • Apkepai • Kepiniai • Kita • Desertai • Apkepai • Blynai • Virtiniai • Kepiniai • Pica • Blynai •