TOP meniu » Receptainė • Uogos, vaisiai žiemai • Uogų, vaisių patiekalų receptai • Obuoliai • Desertai

Obuolių sūris (IV)

Jums reikės: 1 kg nuluptų ir smulkiai pjaustytų obuolių,
200-300 gr. cukraus.

Gaminimo eiga:
Sūriui reikėtų prisirinkti sunokusių rudeninių obuolių (pav. antaninių) - netinka labai sultingi.

Cukrus pilamas ant obuolių ir palaikoma 10 -12 val, geriausia per naktį. Tada supilamos į puodą atsiranda sultys ir verdamos, kol jų lieka 1/3. Dedami obuoliai, (kuriu irgi labai sumažėja, nes iš jų išbėga sultys) ir verdami 15 -20 min., kol sutirštėja. Tada masė dedama ,geriausiai į marlinius maišelius, į kuriuos reikia įkloti celofano arba sviestinio popieriaus ir pakabinama šiltoje, gerai vėdinamoje vietoje, 1-2 sav, kad išdžiutu. Dar galima verdant iš karto nepilti visų obuolių dalį palikti, juos sudėti iki virimo likus 5 min. - tada sūris būna gražiai margas.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Uogos, vaisiai » Mišrainės • Sumuštiniai • Kremai • Blynai • Sriubos • Kepiniai • Desertai • Padažai • Kompotas • Sultys • Uogienės • Kita •

    Uogos, vaisiai žiemai » Kompotas • Rauginimas • Desertai • Mišrainės • Kompotas • Kita • Marinavimas • Košės • Sultys • Padažai • Uogienės •