TOP meniu » Receptainė • Miltų patiekalų receptai • Miltai • Varškė • Sviestas • Kiaušiniai • Grietinėlė • Razinos • Obuoliai • Pudingo milteliai • Kepiniai

Obuolių - varškės pyragas

Jums reikės: Trapiai tešlai: 250 g miltų,
100 g cukraus,
1 žiupsnelis druskos,
125 g šalto sviesto.

Įdarui: 500 g varškės,
1 pakelis vanilinio pudingo miltelių (~40 g),
100 g cukraus,
3 kiaušiniai,
200 ml grietinėlės,
50 g razinų,
500 g obuolių.

Gaminimo eiga:
Miltus suminkyti su cukrumi, druska, sviestu ir 2 - 4 v. š. ledinio vandens. Padėti į šaldytuvą 1 val.
Atskirti kiaušinių trynius ir baltymus.

Varškę išplakti su grietinėle, pudingo milteliais, cukrumi ir tryniais. Baltymus atskirai išplakti iki standumo. Į varškės masę atsargiai įmaišyti razinas ir baltymus.

Obuolius nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. 26 cm skersmens kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, ištepti riebalais. Tešlą iškočioti ir iškloti formos dugną bei sieneles. Ant tešlos supilti varškės masę, išlyginti paviršių. Ant viršaus gražiai išdėlioti obuolių skilteles.

Kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje ant apatinės lentynos 1 val. ir 15 min. Ataušusį pabarstyti cukraus pudra.

[Pasidalino: Pieras]

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Įdarai balandėliams • Sausainiai • Keksai • Apkepai • Kepiniai • Kita • Desertai • Apkepai • Blynai • Virtiniai • Kepiniai • Pica • Blynai •