TOP meniu » Receptainė Grybų patiekalų receptai Sviestas Miltai Graikiški riešutai Svogūnai Grybai Pievagrybiai Cukinija Grietinėlė Burokėliai Fermentinis sūris Riešutai Pica
Jums reikės: (tešlai) 150 g sviesto,
1-1,5 stiklinės miltų,
50 g kapotų graikinių riešutų,
4 šaukštų vandens,
druskos.
Grybų masei: 1 svogūno,
200 g pievagrybių arba kitokių grybų,
1 nedidelės cukinijos,
1 česnako skiltelės,
žiupsnelio druskos,
juodųjų pipirų,
1/2 stiklinės neriebios grietinėlės,
2 šaukštų sviesto,
2 mažų išvirtų ir sutarkuotų burokėlių,
100-150 g tarkuoto fermentinio sūrio.
Gaminimo eiga:
Paruoškite tešlą: sumaišykite sviestą ir miltus, kad susidarytų gana smulkūs trupinėliai. Suberkite kapotus riešutus ir druską, supilkite vandenį ir suminkykite tešlą. Maždaug pusę valandos palaikykite šaltai, tada iškočiokite ir išklokite ja 28 cm skersmens formos dugną ir kraštus. Pabadykite šakute ir kepkite 225 C temperatūros orkaitėje apie 10 minučių.
Svogūną susmulkinkite ir 1-2 minutes patroškinkite svieste. Sudėkite griežinėliais supjaustytą cukiniją ir grybus. Kepkite 5 minutes. Įmaišykite grietinėlę, susmulkintą česnako skiltelę, įberkite druskos ir pipirų. Atvėsinkite. Ant papločio uždėkite tarkuotus burokėlius, užpilkite grybų masę ir apibarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite 200 C temperatūros orkaitėje apie 25-35 minutes.
[Pasidalino: Smalizius]
Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Grybai » Įdaryti patiekalai Apkepai Blynai Kepiniai Kepsniai Košės Mišrainės Padažai Pica Troškiniai Virtiniai Sriubos Kita Paštetas Sumuštiniai
Grybai žiemai » Sūdymas Troškiniai Kita Marinatai Mišrainės
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!