TOP meniu » Receptainė • Žuvies patiekalų receptai • Žuvis • Batonas, Bandelės • Kiaušiniai • Margarinas • Pienas • Pievagrybiai • Karpis • Įdaryti patiekalai

Pievagrybiais įdarytas karpis

Jums reikės: 1 vnt bandelė(nesaldi),
1.5 kg karpis,
2 vnt. kiaušiniai,
1 šaukštas margarinas,
petražolių,
pieno,
10 vnt pievagrybių,
1 šaukštas sviesto.

Gaminimo eiga:
Išdarinėta žuvis nuplaunama ir, įtrynus druska palaikoma 30 minučių.

Įdarui nuplauti pievagrybiai smulkiai supjaustomi, pakepinami margarine ir ataušinami. Du tryniai ištrinami, sumaišomi su piene išmirkyta ir nuspausta bandele, grybais, susmulkintais petražolių lapeliais, citrinpipiriais, pipirais, druska. Paskiausiai įmaišomi išplakti kiaušinių baltymai.

Apsausinta žuvis prikemšama įdaro ir ‘’užsegama’’ pagaliukais. Pašildytame stikliniame ugniai atspariame inde ištirpinamas sviestas ir į jį įdedama žuvis.

Prieš dedant į orkaitę, žuvis keliose vietose aštriu peiliu įpjaunama skersai ir apipilama likusiuoju ištirpintu sviestu. Kepama 45 - 60 minučių. Kepant dažnai palaistoma atsiradusiu skysčiu.

Žuvis bus iškepusi, kai, paspaudus prie galvos nebeišsiskiria sultys.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Žuvis » Sumuštiniai • Paštetas • Troškiniai • Sriubos • Įdaryti patiekalai • Apkepai • Kita • Mišrainės • Kepsniai •