TOP meniu » Receptainė • Grybų patiekalų receptai • Kiaušiniai • Svogūnai • Porai • Kumpis • Rūkyta šoninė • Mėsa • Grybai • Pievagrybiai • Apkepai

Pievagrybių apkepas

Jums reikės: 2 kiaušiniai,
1 šaukštelis druskos,
1/2 šaukštelio baltųjų pipirų,
100 g šviežių svogūnų arba porų,
150 g kumpio arba rūkytos šoninės ar tiesiog turimos mėsos,
1 česnako skiltelė,
2 šaukštai sviesto,
500 g pievagrybių,
2 šaukštai kapotų petražolių.

Gaminimo eiga:
Kiaušinius išplakti su druska bei pipirais. Svogūnus arba porą nuvlayti, nuplauti ir supjaustyti plonais žiedeliais.

Kumpį supjaustyti plonais šiaudeliais. Nuluptu česnaku įtrinti dvi mažesnes kepimo formas (20 cm skersmens) arba vieną didesnę (27 cm skersmens) ir ištepti nedideliu gabalėliu sviesto.
grybus nuvalyti (jei reikia, nuplauti ir nusausinti), supjaustyti plonais griežinėliais.

Į kepimo formas grybus sluoksniuoti su kumpiu bei svogūnų ar poro žiedeliais.
Paruoštus apkepėlius užpilti kiaušinių plakiniu ir apdėti likusio sviesto gabalėliais. Kepti įkaitintoje orkaitėje. Apkepusį patiekalą apibarstyti petražolėmis.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Grybai » Įdaryti patiekalai • Apkepai • Blynai • Kepiniai • Kepsniai • Košės • Mišrainės • Padažai • Pica • Troškiniai • Virtiniai • Sriubos • Kita • Paštetas • Sumuštiniai •

    Grybai žiemai » Sūdymas • Troškiniai • Kita • Marinatai • Mišrainės •