TOP meniu » Receptainė Grybų patiekalų receptai Kiaušiniai Svogūnai Porai Kumpis Rūkyta šoninė Mėsa Grybai Pievagrybiai Apkepai
Jums reikės: 2 kiaušiniai,
1 šaukštelis druskos,
1/2 šaukštelio baltųjų pipirų,
100 g šviežių svogūnų arba porų,
150 g kumpio arba rūkytos šoninės ar tiesiog turimos mėsos,
1 česnako skiltelė,
2 šaukštai sviesto,
500 g pievagrybių,
2 šaukštai kapotų petražolių.
Gaminimo eiga:
Kiaušinius išplakti su druska bei pipirais. Svogūnus arba porą nuvlayti, nuplauti ir supjaustyti plonais žiedeliais.
Kumpį supjaustyti plonais šiaudeliais. Nuluptu česnaku įtrinti dvi mažesnes kepimo formas (20 cm skersmens) arba vieną didesnę (27 cm skersmens) ir ištepti nedideliu gabalėliu sviesto.
grybus nuvalyti (jei reikia, nuplauti ir nusausinti), supjaustyti plonais griežinėliais.
Į kepimo formas grybus sluoksniuoti su kumpiu bei svogūnų ar poro žiedeliais.
Paruoštus apkepėlius užpilti kiaušinių plakiniu ir apdėti likusio sviesto gabalėliais. Kepti įkaitintoje orkaitėje. Apkepusį patiekalą apibarstyti petražolėmis.
Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Grybai » Įdaryti patiekalai Apkepai Blynai Kepiniai Kepsniai Košės Mišrainės Padažai Pica Troškiniai Virtiniai Sriubos Kita Paštetas Sumuštiniai
Grybai žiemai » Sūdymas Troškiniai Kita Marinatai Mišrainės
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!