TOP meniu » Receptainė • Grybų patiekalų receptai • Grybai • Svogūnai • Sviestas • Pienas • Kiaušiniai • Apkepai

Purus grybų apkepas

Jums reikės: 400 g sūdytų arba savo sultyse virtų grybų,
1 svogūnas,
3 šaukštai sviesto,
3 šaukštai miltų,
2 stiklinės pieno arba sultinio,
3 kiaušiniai,
druskos,
2 šaukštai maltų džiūvėsėlių.

Gaminimo eiga:
Grybus ir svogūną sukapoti, įdėti šiek tiek riebalų ir patroškinti. Likusiuose riebaluose iki gelsvumo pakepinti miltus, supilti pieną arba sultinį ir virinti, kol padažas sutirštės, Padažą praaušinti ir sumaišyti su grybais, kiaušinių tryniais, prieskoniais. Paskiausiai atsargiai maišant, supilti išplaktus kiaušinių baltymus.

Masę sukrėsti į riebalais pateptą formą, apibarstyti, maltais džiūvėsėliais arba tarkuotu sūriu ir kepti, kol kiaušiniai sutirštės ir apkepas iš visų pusių gražiai paraus. Patiekti karštą tame pačiame inde, kuriame kepė. Pastovėjęs apkepas suslūgsta.

Su šiuo apkepu patiekti virtų bulvių, tirpinto sviesto ir žalių daržovių salotų.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Grybai » Įdaryti patiekalai • Apkepai • Blynai • Kepiniai • Kepsniai • Košės • Mišrainės • Padažai • Pica • Troškiniai • Virtiniai • Sriubos • Kita • Paštetas • Sumuštiniai •

    Grybai žiemai » Sūdymas • Troškiniai • Kita • Marinatai • Mišrainės •