TOP meniu » Receptainė Grybų patiekalų receptai Baravykai Grybai Ryžiai Kruopos Grietinė Svogūnai Miltai Sviestas Kepiniai
Jums reikės: 500 g šviežių baravykų,
100 g ryžių,
200 g grietinės,
svogūnas,
šaukštas sviesto,
600 g miltų,
kiaušinis,
1,5 šaukšto lydyto sviesto (tešlai),
druskos pagal skonį.
Gaminimo eiga:
Ryžius nuplaukite, išvirkite pasūdytame vandenyje ir supilkite į graibštą.
Grybus nuvalykite, išvirkite pasūdytame vandenyje ir smulkiai sukapokite.
Svogūną smulkiai supjaustykite ir kepinkite, kol parusvės.
Ryžius, grybus ir svogūną sumaišykite, pasūdykite, pabarstykite pipirais bei mėgstamais prieskoniais.
tešla. Iš miltų, kiaušinio, lydyto sviesto ir dviejų šaukštų grietinės užminkykite tešlą. Ją plonai iškočiokite taip kad uztektų ir apačiai, šonams ir viršuj arba tešlą dalinkite į dvi dalis apačiai iškloti ir ant įdaro uždėti. Kepimo formą ištepkite sviestu ir jos dugną bei šonus išklokite tešlos lakštu.
Sudėkite įdarą ir viršų uždenkite tos pačios tešlos lakštu. Viršų suvilgykite stipria arbata ir iškepkite įkaitintoje orkaitėje.
Prie šio kepinio tinka grietinė, tačiau skanus ir vienas.
Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką
J ū s ų ž o d i s: skanu (0) sveika (0) sotu (0) reikia pabandyti (0)
Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Grybai » Įdaryti patiekalai Apkepai Blynai Kepiniai Kepsniai Košės Mišrainės Padažai Pica Troškiniai Virtiniai Sriubos Kita Paštetas Sumuštiniai
Grybai žiemai » Sūdymas Troškiniai Kita Marinatai Mišrainės
© Laima&LS. - Skanios idėjos skrandžiui! www.grybai.net - Internetinis grybų katalogas!