TOP meniu » Receptainė • Daržovių patiekalų receptai • Kiaušiniai • Miltai • Moliūgas • Morkos • Kepiniai

Pyragas su moliūgais ir morkomis

Jums reikės: 220 gr Cukraus,
10 gr Druskos,
2 vnt Kiaušiniu,
180 gr Miltų,
500 gr Moliūgo,
500 gr Morkų,
100 gr Sviesto,
1 šaukšteliai Vanilinio cukraus.

Gaminimo eiga:
Miltus trinkite su kambario temperatūros sviestu, kol pasidarys trupiniai. Tada įmuškite 1 kiaušinį, berkite cukraus 20 g, druskos, citrinos ekstrakto ir minkykite, kol tešla taps lygi ir vientisa ir palikite 3 valandoms šaldytuve, kad tešla sustingtų. Tada išdėlioti tešlą ant kepimo formos ir užlankstyti kraštus, kad tolygus sluoksnis pasiskirstytų tešlos ant formos. Subadyti šakute, ir kepti 180 0C orkaitėje apie 15 minučių.

Moliūgus ir morkas nulupkite, iš moliųgo pašalinkite sėklas. Minkštimą supjaustykite mažesniais gabalėliais ir sutarkuoti viską kartu per bulvių tarkavimomašiną. Tuomet skystimą nusiunkiame, kad liktų tik minkštimas. Atskirkite trynį nuo baltymo. Baltymą suplakite iki standžių putų.

Į morkų ir moliųgų minkštimą įleiskite kiaušinių trynį, berkite cukrų, vanilinį cukrų ir išmaišykite. Tada atsargiai įmaišykite plaktą baltymą. Visą masę supilkite į tešlos krepšelį, statykite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 35-40 minučių.

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Daržovės » Įdarai balandėliams • Sriubos • Sultys • Paštetas • Virtiniai • Kepiniai • Desertai • Sumuštiniai • Troškiniai • Kepsniai • Apkepai • Sriubos • Kepiniai • Rauginimas • Marinavimas • Mišrainės • Košės • Padažai • Kita • Įdaryti patiekalai • Blynai •

    Daržovės žiemai » Uogienės • Kompotas • Sūdymas • Marinatai • Sultys • Košės • Desertai • Marinavimas • Rauginimas • Mišrainės • Kita • Padažai • Troškiniai •