TOP meniu » Receptainė • Miltų patiekalų receptai • Sluoksniuota tešla • Svogūnai • Sviestas • Obuoliai • Rauginti kopūstai • Kiaušiniai • Veršiena • Kepiniai

Pyragėliai su mėsa ir kopūstais

Jums reikės: 300 g šaldytos prancūziškos ar sliuoksniuotos tešlos,
2 svogūnai,
1 šaukštas sviesto,
1 obuolys,
1,25 kg raugintų kopūstų,
300 g virtos maltos veršienos,
1,5 šaukštelio mairūnų,
2 kiaušinių trynių.

Gaminimo eiga:
Tešlą atšildykite 10 min. Sudėkite tešlos gabalus taip, kad jie kraštais liestų vienas kitą, iškočiokite, išspauskite iš tešlos 16 skritulių (10 cm skersmens).

Susmulkintus svogūnus pakepinkite svieste 2 min., suberkite gabalėliais supjaustytą obuolį ir pakepinkite dar 2 min.

Sudėkite mėsą ir kopūstus. Išmaišykite. Įberkite mairūnų, druskos ir žiupsnelį cukraus. Atvėsinkite.
Ant kiekvieno tešlos gabalėlio padėkite porciją įdaro. Užlenkite ir užlipinkite kraštus, suformuokite pyragėlius.

Sudėkite juos į šaltu vandeniu perpiltą kepimo skardą. Patepkite pyragėlius kiaušinių tryniais, išsuktais su šaukšteliu vandens.
Kepkite 15-20 min. 225 C temperatūroje.

Į stalą patiekite karštus.

[Pasidalino: Močiutė]

Taisyti - Papildyti | Pridėti nuotrauką

Skanaus ;)

Receptų reitingas J ū s ų  ž o d i s: skanu (0) • sveika (0) • sotu (0) • reikia pabandyti (0)

    Kiti receptai, kurių pagrindinis ingredientas Miltai » Įdarai balandėliams • Sausainiai • Keksai • Apkepai • Kepiniai • Kita • Desertai • Apkepai • Blynai • Virtiniai • Kepiniai • Pica • Blynai •